Ana SayfaGüncelSONAR’ın son referandum anketi: Hangi tercih önde?

SONAR’ın son referandum anketi: Hangi tercih önde?

HABER MERKEZİ – SONAR’ın son gerçekleştirdiği referandum anketine göre ‘Hayır’ oyu verecek olanlar yüzde 51.02 ile önde.

Kamuoyu araştırma şirketi SONAR, 16 Nisan’da düzenlenecek ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu için yaptığı araştırmanın sonucunu duyurdu.

Sonuçlara göre, ‘Hayır’ oyu vereceklerin oranı önde gözüküyor.

SONAR Mart ayı referandum anketine göre ‘Evet’ oyu verecek olanlar yüzde 48.98’de kalırken, ‘Hayır’ oyu verecek olanlar yüzde 51.02 ile önde.

Araştırma 5 bin kişi ile, 10-24 Mart tarihleri arasında, Türkiye İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırmasına göre (NUTS-2), 26 ilde gerçekleştirildi.

Çalışma, farklı sosyo-ekonomik e sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve il/ilçe/kır kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş kişiler ile görüşülerek gerçekleştirildi.

Araştırma şirketinin sahibi Hakan Bayrakçı, araştırmada kararsızlar ve görüşünü belirtmeyenlerin daha çok ‘Hayır’ eğilimlerini söylemeye çekinen vatandaşlar olduğunun saptandığını da belirtti.

SONAR, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 oy alacağını öngören bir anket gerçekleştirmişti. Seçim sonucu Erdoğan’ın aldığı oy yüzdesi 51.76 olmuştu.




Önceki Haber
İçişleri Bakanlığı'ndan Ali İsmail Korkmaz’ın ailesine 707 bin TL tazminat
Sonraki Haber
🎭 | 2017 Dünya Tiyatro Günü uluslararası bildirisi