Ana SayfaGüncelSoylu’dan homofobi ve nefret ifadeleri: Ertuğrul Özkök’e ‘Git Avrupa’da nonoşlarla ol’ dedi

Soylu’dan homofobi ve nefret ifadeleri: Ertuğrul Özkök’e ‘Git Avrupa’da nonoşlarla ol’ dedi

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘başkanlık’ ile ilgili sözlerini eleştirel bir dil ile köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından homofobik ve nefret içerikli sözlerle hedef alındı. Soylu, Özkök’ü “Bilmediğin işlere karışma, git Avrupa’da nonoşlarla mı olacaksın, kimlerle birlikte olacaksan onlarla birlikte ol. Edepsiz adam” ifadeleri ile tehdit etti.

Trabzon’daki referandum toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Binali Yıldırım’ın sözlerini eleştirel dille köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ü homofobik ifadeler ile hedef aldı.

“Sayın Başbakanımıza laf ediyorsun, dilin çok uzamış senin” diyerek Özkök’e seslenen Soylu’nun nefret içerikli konuşması şöyle:

Bak Sayın Başbakanımıza laf ediyorsun, senin kimlerin sözcülüğünü yaptığını biz bu ülkede biliyoruz. Kimin sözcülüğünü yapıyorsun Ertuğrul Özkök? Bilmediğin işlere karışma, git Amerika’da, Avrupa’da nonoşlarla mı olacaksın, kimlerle birlikte olacaksan onlarla birlikte ol. Edepsiz adam. Sakın ha sakın bir daha sesini çıkarma. Yazını yazacaksan yaz, sözlerini ortaya koyacaksan koy. Bu milletin sabrını zorlamayın.

Ne olmuştu?

Başbakan Yıldırım, 4 Mart’ta Kırşehir’deki ‘referandum’ mitinginde ‘yen sistemi’ “Tek adam olacak, patron da millet olacak” sözleri ile anlatmıştı.

Ertuğrul Özkök de Yıldırım’ın bu ifadesini eleştirel bir dille köşesine taşımış, 7 Mart’ta Hürriyet’te yer alan yazısında şunları söylemişti:

Demek ki… Yüzde 57 oy alan Adnan Menderes milletin adamı değilmiş… Demek ki… Yüzde 55 oy alan Süleyman Demirel, milletin adamı değilmiş. Demek ki… Yüzde 40’ların üzerinde oy alan Bülent Ecevit, Turgut Özal milletin adamı değilmiş… Başbakan olarak oyunu yüzde 47’lere kadar çıkaran Tayyip Erdoğan’ın döneminde, patron millet değilmiş.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Amal Coolney: Ezidiler, IŞİD soykırımının kurbanları
Sonraki Haber
8 MART | Meclis'te bir ilk: HDP'li kadın vekiller grevde