Ana SayfaDünyaTeksas Üniversitesi raporu: Kadın öğrencilerin yüzde 10’u cinsel saldırıya maruz bırakıldı

Teksas Üniversitesi raporu: Kadın öğrencilerin yüzde 10’u cinsel saldırıya maruz bırakıldı

HABER MERKEZİ – Austien Teksas Üniversitesi’nde yapılan araştırma, kadın lisans öğrencilerinden yüzde 10’unun cinsel saldırıya maruz kaldığını ortaya çıkardı.

Austien Teksas Üniversitesi’nde bulunan Austin Aile İçi Şiddet ve Cinsel Saldırı Enstitüsü’nün cinsel saldırı üzerine yaptığı araştırmanın raporu yayımlandı.

“Kültürel Öğrenme ve Güvenli Çevreler” raporunun şimdiye dek Birleşik Devletler’deki bir kurum ya da yüksek öğrenim sistemi tarafından üstlenilen en kapsamlı cinsel saldırı ve kötü muamele incelemesi olduğunu belirtiliyor.

Sol’da yer alan haberde araştırmanın 28 binden fazla öğrenci ile yapıldığı belirtildi.

Araştırmada öğrencilere, kayıt yaptırdıklarından beri kampüs içi ve kampüs dışında uğradıkları cinsel saldırı deneyimleri, üniversitenin bu sorunlara yaklaşımına dair görüşleri ve bu olayların kendilerini nasıl etkilediği üzerine sorular yöneltildi.

Rapora göre üniversiteye bağlı 8 akademik kurumda kadın lisans öğrencilerinin yüzde 10’u cinsel saldırıya maruz kaldı, bu oran Teksas Üniversitesi’ne bağlı beş sağlık kurumunda ise yüzde 4 oldu.

Çoğunluk cinsel saldırıyı anlatmıyor

Anketin sonuçlarının bir kısmı şöyle:

*Üniversite sisteminin akademik kurumlarına kayıtlı kadın öğrencilerin yüzde 10’u ve erkek öğrencilerin yüzde 4’ü tecavüze maruz bırakıldığını bildirdi. Yine üniversitenin sağlık kurumlarına kayıtlı öğrenciler için bu oranlar (sırasıyla yüzde 4 ve yüzde 2) daha düşüktür.

*Kadın lisans öğrencilerinin yüzde 15’i kayıt yaptırdıktan sonra tecavüze maruz kaldıklarını söylüyor.

*“Kişiler arası şiddete” (tecavüz ve taciz de dahil olmak üzere) maruz kaldıklarını söyleyen yüzde 68’lik kısım bundan kimseye bahsetmezken sadece yüzde 6’sı durumu bir başkasına söyledi.