Ana SayfaDünyaTrump, Sarraf’ı tutuklatan Bharara da dahil 46 savcının istifasını istedi

Trump, Sarraf’ı tutuklatan Bharara da dahil 46 savcının istifasını istedi

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, aralarında Rıza Sarraf’ı tutuklatan Preet Bharara’nın da bulunduğu Obama döneminde atanan 46 savcının istifasını istedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump yönetiminden Adalet Bakanı Jeff Sessions, Barack Obama döneminde atanan 46 savcının istifasını istedi.

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Sarah Isgur Flores, Sessions’ın Obama döneminde atanan ve halen görevde olan 46 başsavcıyı ‘derhal’ istifa etmeye çağırdığını açıkladı.

Flores, istifa çağrısının ‘yeni yönetimin uyum içinde görev yapmasını sağlamaya yönelik’ olduğunu belirtiyor.

İstifası istenen savcılar arasında “ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları delmek, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamaları” ile New York’ta 75 yıl hapis istemiyle tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf’ın davasının savcısı Preet Bharara da bulunuyor.

Adalet Bakanlığı’nın yeni başsavcılar atamasına kadar, kariyer başsavcılarının soruşturma ve kovuşturmaları sürdürebileceği belirtiliyor.

Çavuşoğlu: Bharara FETÖ’nün kontrolünde

Karara ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Bharara FETÖ’nün kontrolünde olan bir savcıdır” ifadesini kullandı.

FETÖ’nün kontrolünde olan ve onlarla sürekli görüşen bir savcıdır. Türkiye’de hükümet tüm savcılar değiştireceğim, istifa etsin dese kıyamet kopar. Ama Amerika’da sistem böyle. Başka ülkelerde kral atıyor ama sorun yok. Sadece Bharara değil, 46 savcının istifasını istemişler. Tamamen politize olmuş bir savcıdır Bharara.

Beyaz Saray’dan ‘derin devlet’ açıklaması

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Obama’nın atadığı yetkilileri kast ederek, “Sekiz yıl boyunca hükümete sızan insanlar olduğu sürpriz olarak görülmemeli. Bunlar hala önceki yönetimin gündemini savunmaya devam ediyorlar” açıklamasını yaptı.