Ana SayfaDünyaTSK mensubu 4 subayın Norveç’e sığınma başvuruları kabul edildi

TSK mensubu 4 subayın Norveç’e sığınma başvuruları kabul edildi

HABER MERKEZİ – Darbe girişiminin ardından Türkiye tarafından geri dönmeleri istenen TSK mensubu dört subay ile bir askeri ataşenin Norveç’e yaptıkları sığınma başvuruları kabul edildi.

NATO’da görevli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu dört subay ile bir askeri ataşenin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Norveç’e yaptıkları sığınma başvuruları Norveç Göçmen Dairesi tarafından kabul edildi.

Sputnik’in haberine göre kararla birlikte sığınmacı subaylar Norveç’te oturma ve çalışma hakkı kazanmış oldu.

Sığınma başvurusunda bulunan dört subay ile bir askeri ateşinin avukatı Kjell M. Brygfjeld, sığınma başvurularının kabul edildiğini doğruladı.

Aile üyelerinin de sığınma başvuruları kabul edilen NATO subayları ile ataşenin Norveç’te adresi gizli tutulan bir yerde yaşamlarını sürdürdükleri belirtiliyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye tarafından geri dönmeleri istenen NATO’da görevli dört subayı ile askeri ateşe, daha önce Norveç’teki VG gazetesine yaptıkları açıklamada, darbe girişimi ile ilgilerinin olmadığını söylemiş, görevlerinden el çektirildiklerini, geri dönmeleri durumunda tutuklanmaktan korktuklarını belirtmişti.

Hükümetten ilk açıklama

Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, karara ilişkin “Norveç’ten darbecilerin iadesini istiyoruz” dedi.