Ana SayfaGüncelTutuklu Die Welt muhabiri Deniz Yücel’den mektup

Tutuklu Die Welt muhabiri Deniz Yücel’den mektup

HABER MERKEZİ – Die Welt’in tutuklanan Türkiye muhabiri Deniz Yücel, meslektaşlarına gönderdiği mektubunda gözaltında tutulduğu hücreden hapishaneye transfer edilmesiyle koşullarının ‘iyileştiğini’ belirtti.

13 gün boyunca gözaltında tutulduktan sonra tutuklanan Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, cezaevinden bir mektup kaleme aldı.

Almanya ve Türkiye vatandaşı olan Yücel, gazete çalışanları ve destekçileri için el yazısıyla yazdığı, Die Welt’te yayınlanan mektubunda şunları söyledi:

Size biraz galip gelecek ama, sanki bir nebze de olsa özgürlüğümü geri kazandığımı hissediyorum: Gün ışığı! Temiz hava! Gerçek yemek! Çay ve kahve! Sigara! Gazeteler! Gerçek bir yatak!

BBC Türkçe’nin haberine göre, mektubunda “Özgürlüğümü çalmış olsalar da soruşturma ve mahkeme gerekçesi beni güldürmeye devam ediyor” diyen Yücel, bu satırları yazdıktan sonra Metris Cezaevi’nden Silivri’ye transfer edildi.

Die Welt gazetesi, mektubu Metris’te avukatlarına teslim eden Yücel’in Silivri’de de benzer koşullarda kaldığını belirtti.

İtiraz edilecek

Reuters’a konuşan Yücel’in avukatı Veysel Ok, tutukluluğa itiraz edeceklerini belirtti.

1.5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Yücel suçlamaları reddediyor.

Almanya-Türkiye ilişkileri gerildi

14 Şubat’ta gözaltına alındıktan sonra Pazartesi günü ‘örgüt propagandası ve halkı kin ve tahrik’ suçlamasıyla tutuklanan Yücel’in durumu Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden oluyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Grup Yorum üyeleri tahliye edildi
Sonraki Haber
Cumhurbaşkanlığı ile hükümet arasında TRT 'çatlağı': Yönetim Kurulu'nu belirleyemiyorlar