Ana SayfaGüncelUmut Akyürek’ün homofobik paylaşımına suç duyurusu

Umut Akyürek’ün homofobik paylaşımına suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Sosyal medyada homofobik söylemlerde bulunan TRT sanatçısı Umut Akyürek’e ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘hakaret’ten suç duyurusunda bulunuldu.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek, sosyal medya hesabı Instagram üzerinden, Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel ve eşi Gauthier Destenay’ın fotoğrafını homofobi içeren bir notla paylaştı.

TRT sanatçısı olan Akyürek’in ‘Yaradana fıtrata ne kadar ters düşmek’, ‘sapıklığın zirve ülkesi Hollanda’, ‘O kadar medeniler canlarım köpekle evlilik bile serbest’ ifadelerinin yer aldığı paylaşımı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

KaosGL‘de yer alan habere göre suç duyurusu, Pembe Hayat LGBTİ Derneği Avukatı Yalçın Koçak vasıtasıyla savcılığa iletildi.

Suç duyurusunda hem Umut Akyürek’in hem de LGBTİ’lere hakaret eden Işıl Aktan isimli sosyal medya kullanıcısının ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘hakaret’ suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Umut Akyürek ve Işıl Aktan için “Şüpheliler, ifade özgürlüğü sınırlarını aşar şekilde LGBTİ’lere yönelik nefret söylemi üretmektedirler” ifadeleri kullanıldı.

Homofobik paylaşımlar

Suç duyurusunda Işıl Aktan’ın ‘uzun uzun yazmaya gerek yok. Eşcinsellik şeytani ve nefsani bir hastalıktır’ ifadeleri, el ele tutuşmuş iki erkeğe dair yaklaşımı ve ‘ben ibne lez trans falan sevmiyorum arkadaş. Fobiyse fobikim. Bu da benim özgürlüğüm. Bok yolundan birbirini s*k*n iki erkek varsa ortada fobikim evet’ sözleri yer aldı.

Umut Akyürek’in ise Lüksemburg Başbakanı ve eşi ile ilgili paylaşımının ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçu içermesinin yanı sıra, kendisine tepki gösterenlere ‘onun bunun evladı, piç, yavşak, ibiş’ ifadeleriyle karşılık vermesinin de hakaret olduğu belirtildi.

Umut Akyürek’in o paylaşımı: