Ana SayfaGüncelYasağın ardından Koruköy’den ve Talate’den ilk fotoğraflar: Evler yakılmış, ağaçlar köklerinden sökülmüş

Yasağın ardından Koruköy’den ve Talate’den ilk fotoğraflar: Evler yakılmış, ağaçlar köklerinden sökülmüş

HABER MERKEZİ  – 19 gündür yasağın ve ablukanın sürdüğü Nusaybin Koruköy’de gelen fotoğraflar köyde yaşananların boyutlarını gözler önüne seriyor. Fotoğraflarda köyde bazı evlerin yakıldığı, bazılarının yıkıldığı görülürken, kepçelerle ağaçların bile köklerinden söküldüğü anlaşılıyor.

11 Şubat’ta sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’e Mardin Valiliği’nin “Operasyon bitti, yasak kalktı” açıklamasının ardından ilk kez girilebildi.

Ablukanın sürdüğü 19 gün boyunca işkence iddialarının geldiği köyden gelen ilk fotoğraflar ise yaşananların boyutunu gözler önüne seriyor.

Koruköy’de 19 günün ardından Talate köyünde ise 9 gün sonra kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından köylerine giren köylüler, HDP, DBP ve DTK yetkililerinden oluşan heyet ile köye giden gazeteciler köylerde yaşanan yıkımı fotoğrafladı.

Dihaber’in haberine göre Koruköy’de gözaltına alındıktan sonra işkence gördüğüne dair fotoğrafları ortaya çıkan Abdi Aykut’un evinin küle dönmüş olduğu görüldü.

Köylerde kepçelerle köklerinden sökülen ağaçlar da fotoğraflara yansıdı.

 

Talate köyünde ise 6 evin tümden yıkıldığı, yerlerinde küçük enkazlar dışında bir şey kalmadığı belirtildi.

Fotoğraflarda Koruköy’de Abdi Aykut’un evinin dışında iki evin daha yandığı görülüyor. Fotoğraflarda birçok hayvanın da cansız bedeni yerlerde.

Fotoğraflara evlerin bazılarının duvarlarındaki onlarca mermi izi ve evlerin içindeki eşyaların da alt üst edildiği de yansımış.

  Koruköy için valilikten 'operasyon bitti' açıklaması
  Hukukçulardan Koruköy raporu: 'Asker giyimli sakallılar da vardı, maskeliler de'
  Xerabê Bava, Koruköy...