Ana SayfaGüncelYayın dünyasında yeni bir soluk: Küsurat Yayınları

Yayın dünyasında yeni bir soluk: Küsurat Yayınları

HABER MERKEZİ – Senarist ve yönetmen Burak Aksak bu kez başka bir işle karşımızda. Aksak, kurduğu yayıneviyle farkı çizgisini sürdürmeye devam ediyor ve piyasa işlerinden bunalanlar için yeni bir alan açıyor. Yayınevinin ilk kitabı ise Selçuk Aydemir imzalı “Liseden Arkadaşlar”.


TUĞÇE YILMAZ


Leyla ile Mecnun, Ben de Özledim, Kara Bela ve Bana Masal Anlatma başta olmak üzere yazdığı ve yönettiği birçok film ve diziyle tanıdığımız Burak Aksak, Küsurat Yayınları vasıtasıyla edebiyat dünyasına giriş yapıyor.

Küsurat Yayınları’nın yayın programı ise epey renkli. Edebiyatın farklı türlerinde yerli ve yabancı yazarların kitaplarını yayımlamayı planlayan yayınevi, Türkiyeli genç ve yeteneği bir şekilde ispatlanmış yazarların kitaplarını da yayımlayacak. Tabii birçok çeviri kitapla da okurlara farklı ufuklar açacak. Yayınevinin belki de tek politikası ise okumanın dili, yaşı, cinsiyeti olmadığı fikri.

Hatırlanan lise yılları, ilk aşklarımız

Önümüzdeki günlerde raflarda olacak ilk kitap ise “Liseden Arkadaşlar”. Kitap; Çalgı Çengi, Düğün Dernek, Kardeş Payı ve İşler Güçler gibi dizi ve filmlerinin senaristi ve yönetmeni Selçuk Aydemir’in kaleminden çıktı.

Aydemir, 2015 yılında çıkan ilk kitabı “Mahalleden Arkadaşlar”ın ardından bu kez “Liseden Arkadaşlar”ı, liseden arkadaşlarını anlatıyor. Romanda, çete işlerinden uzak durmaya çalışan Selçuk, lisenin en belalı çocuğuna karşı mücadele ederken buluyor kendini ve olay örgüsüne göre sürekli romana dahil olan arkadaşlar Selçuk’un hayatını bazen kolaylaştırıyor; bazen de “lütfen uzak durun” hissi yaratıyor. Selçuk çok bizim gibi, yaşadığı her şey çoğumuzun başına gelmiştir muhtemelen. Uzun eşek oynamasak da uzun eşek oynayan erkek arkadaşlarımızın haline, tavrına hepimiz kahkahalarla gülmüşüzdür. Romanla yakınlık kurmamızın nedeni bununla sınırlı değil tabii. Yazarın üslubu yer yer Umut Sarıkaya okuyormuşsunuz hissi yaratıyor. Muhtemelen bunda da iki yazarın da İTÜ’lü (İstanbul Teknik Üniversitesi) ve aynı dönem insanları olmasının ve hatta belki de aynı kültürel yapıdan gelmelerinin de payı var.

‘Liseden Arkadaşlar’da Aydemir sizi kurmaya çalıştığınız ama aslında bunu kurmanın sizin inisiyatifinizde olmayan arkadaş çevrenize ve onlarla kurduğunuz ilişkiye götürüyor. Sorumsuzluğun ve haşarılığın ayyuka çıktığı lise dönemlerini özleyenler için iç ısıtıcı ve bir o kadar da eğlendirici bir roman ‘Liseden Arkadaşlar’. Çoğu insanın ilk defa aşık olduğu dönem belki de lise dönemi. O yüzden kitapta Selçuk’un aşık olduğu, ismiyle müsemma, Güneş; sizin de çok ilk aşkınız.

Okuyucuyu lise yıllarına götürecek romanda; beden dersinin olduğu gün formasının altına eşofman giyenler, siyah-beyaz tüplü televizyona Commodore 64 bağlayan dedeler, sevdiği kıza açılırken ölecekmiş gibi olup da ölmeyenler, Amerikan Pastası filmi diye gelip gerçekte The Shawshank Redemption’ı yaşayanlar, kolay çarpılıyor diye Pi’yi 3 değil de 5 alanlar, bakkala gidiyorum diye evden kaçanlar, mahallenin mavi tikli official ulakları yani dırdırcı teyzeleri ve arkadaşlık yeminini tamamlamaya kararlı bir grup ergen var.

Yayınevinin ilk kitabı “Liseden Arkadaşlar”ın telif geliri ise Türk Böbrek Vakfı’na bağışlanacak. Kitap çok yakında tüm kitapçılarda. Hem kitabın hem yayınevinin yolu açık, şansı bol olsun.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
YAŞAM EYLEMİ | Bazen bizi güçlü yapan bırakmaktır
Sonraki Haber
Gazeteci Tayfun Talipoğlu hayatını kaybetti