Ana SayfaDünya‘Yıl 2017, cinsiyetçilik’: Daily Mail’in manşetine tepki yağdı

‘Yıl 2017, cinsiyetçilik’: Daily Mail’in manşetine tepki yağdı

HABER MERKEZİ – Daily Mail gazetesinin İngiltere Başbakanı Theresa May ile İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgen’ın bacaklarının ön planda olduğu fotoğrafı kullanarak “Brexit’i bırak, bacak yarışını kimin kazandığına bak” manşetiyle yayımlanması tepki topladı.

Britanya’da yayımlanan Daily Mail gazetesinin bugünkü manşetinde kullandığı fotoğraf ve ifadeler İngiltere ve İskoçya’da pek çok kesimin tepkisini çekti.

İngiltere Başbakanı Theresa May ile İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgen, Britanya’nın referandumla Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma sürecini (Brexit) görüşmek üzere bir araya geldi.

Gazete, May ve Sturgen’ın bacaklarının ön planda olduğu bir fotoğrafı kullanarak “Brexit’i boşver bacak yarışını kim kazanacak?” başlığı attı.

‘Tek kelimeyle iğrenç’

BBC Türkçe’de yer alan habere göre bu cinsiyetçi manşet, Britanyalı bakan ve milletvekilleri de dahil çok sayıda kişinin tepkisi ile karşılaştı.

İşçi Partisi Başkanı Jeremy Corbyn gazeteyi “Yıl 2017. Cinsiyetçilik, tarihe havale edilmeli. Yazıklar olsun Daily Mail” sözleri ile eleştirdi.

Eski Başbakan Tony Blair’in basın danışmanı Alastair Campbell da manşet için “Tek kelimeyle iğrenç” ifadesini kullandı.

Daily Mail, May ile Sturgeon arasındaki zorlu görüşmelerle ilgili haberini, İskoçya baskısında aynı fotoğrafı kullanmasına rağmen manşetinde “bacak” göndermesi yapmadı.

 




Önceki Haber
İmzasını geri çekmediği için işine son verilen akademisyenden 'Teşekkür ve Minnet'
Sonraki Haber
IŞİD videosunda olduğu iddia edilen askerin babası: 'Bekleyin' diyorlar, devlet neyi bekliyor?