Ana SayfaGüncel4 eski Meclis başkanından ortak ‘Hayır’ açıklaması

4 eski Meclis başkanından ortak ‘Hayır’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Geçmiş dönemlerde TBMM başkanlığı yapan Kaya Erdem, Hüsamettin Cindoruk, Hikmet Çetin ve Ömer İzgi ortak bir açıklama yaparak, referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini kamuoyuyla paylaştı.

Geçmiş dönemlerde TBMM başkanlığı yapan 16. Meclis Başkanı Kaya Erdem, 17. Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 20. Meclis Başkanı Hikmet Çetin ve 21. Meclis Başkanı Ömer İzgi ortak bir açıklama yaptı.

Dört eski TBMM başkanı, 16 Nisan’da yapılacak olan ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliğine neden ‘Hayır’ dediklerini kamuoyuyla paylaştı.

550 Milletvekili‘ isimli bir Facebook grubundan yayımlanan açıklama şöyle:

TBMM’de değişik dönemlerde milletvekilliği ve senatörlük yapmış, seçilmiş temsilcileriniz olarak, referandum sürecinde sessiz kalamazdık.

Oylarınıza sunulacak olan son Anayasa değişiklikleri sonucunda “Evet” çıkmasının ülkemizi bir beka sorununa sürükleyeceğini görüyoruz.

Halen TBMM’de görev yapan ve çoğunluğu sessiz kalan milletvekillerimize karşılık; ekte isimleri bulunan, aralarında TBMM başkanları, bakanlar ve parti genel başkanları olan önceki dönem milletvekilleri olarak “HAYIR” diyoruz.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez; bu kadar çok sayıda önceki dönem milletvekilinin zorunlu inisiyatifini halkımızın takdirlerine sunuyor ve HAYIR’da HAYIR vardır diyoruz.

İsmet Kaya ERDEM, TBMM 16. Meclis Başkanı

Hüsamettin CİNDORUK, TBMM 17. Meclis Başkanı

Hikmet ÇETİN, TBMM 20. Meclis Başkanı

Ömer İZGİ, TBMM 21. Meclis Başkanı