Ana SayfaGüncel8 aylıkken hem cezaevi hem sürgünle tanıştı: Miraz bebek ve annesi Gebze’ye sevk ediliyor

8 aylıkken hem cezaevi hem sürgünle tanıştı: Miraz bebek ve annesi Gebze’ye sevk ediliyor

HABER MERKEZİ – 8 aylık bebeği Miraz ile cezaevinde tutulan Gülistan Diken Akbaba’nın Bakırköy Cezaevi’nden Gebze Cezaevi’ne sevk edileceği öğrenildi. Anne Akbaba bebeğini ring aracına bindirmek istemiyor.

8 aylık bebeği Miraz ile cezaevinde tutulan Gülistan Diken Akbaba’nın Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden Gebze Cezaevi’ne sevk edileceği öğrenildi.

Dihaber’e konuşan Miraz’ın babası Cengiz Zaza Akbaba  “Şimdi acil bir şekilde gidip çocuğumu alıp Gebze’ye götürmem gerek. Bu çocuk daha bu yaşta sürgün ile tanıştı” dedi.

Akbaba şöyle konuştu:

Dün kapalı görüş yaptık, herhangi bir sorun yoktu. Bugün ise beni arayıp eşimin ring aracına Miraz’ı bildirmek istemediğini söylediler. Neye uğradığımı şaşırdım.

Tek talebimiz yeniden yargılama iken şimdi de sürgün yaşıyoruz, artık bu çile son bulsun.

Eşimin şu an koğuş arkadaşlarıyla birlikte yetkililer ile tartıştığını öğrendim. Şimdi acil bir şekilde gidip çocuğumu alıp Gebze’ye götürmem gerek. Bu çocuk daha bu yaşta sürgün ile tanıştı. Tek talebimiz başından beri adil yargılanma.

Ne olmuştu?

“Örgüt üyeliği” suçlamasıyla Ocak 2012’de tutuklanan Gülistan Diken Akbaba, Bakırköy Cezaevi’nde 1,5 yıl tutuklu kaldı. Ardından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Akbaba, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında verdiği 6 yıl 3 ay hapis cezasını Yargıtay’ın onaması ile 1.5 ay önce yeniden tutuklanarak 8 aylık bebeği Miraz ile cezaevine konuldu.

  Demirtaş’tan cezaevindeki Miraz bebek ve annesine mektup
Previous post
Hayır; 'Evet' çıkmayacak: Erdoğan'a referandumu AK Parti kaybettirecek
Next post
Demirtaş'ın referandum mesajları paylaşıldı