Ana SayfaGüncelAB referandumu ‘kabul etti’: Sonuçlara saygı duyuyoruz

AB referandumu ‘kabul etti’: Sonuçlara saygı duyuyoruz

HABER MERKEZİ – Referandumdaki usulsüzlüklere dikkat çeken Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı resmi raporunu henüz açıklamazken, AB’den 16 Nisan referandumu için “Sonuçlara saygı duyuyoruz” açıklaması geldi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Temsilcisi Federica Mohgherini, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesin sonuçları açıklamasının ardından açıklama yaptı.

Mohgherini, 16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği referandumuyla ilgili olarak “Sonuçlara saygı duyuyoruz” dedi.

AB’nin referandum sonuçlarını kabul ettiğini söyleyen Mohgherini, Türkiye’nin Venedik Komisyonu kararlarına uyması gerektiğini de belirtti.

‘Müzakereler durdurulmayacak’

Öte yandan AB Temsilcisi, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulmayacağını söyledi ancak yeni müzakere başlıklarını açma konusunda herhangi bir çalışma yürütülmediğini ekledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısı için gittiği Malta’da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu:

Madem Türkiye’yle süreci devam ettirmek istiyorlar, kendilerine de söyledik, siyasi engellerden arındırılmış bir yaklaşım istiyoruz. Türkiye’ye eşit bir ortak gibi bakmalılar ve öyle davranmalılar. Bugüne kadarki hatalarından ders almışlar gibi gördüm. İnşallah samimilerdir. Türkiye’yle ilgili konuşmalarında olumsuz bir şey söylemediler. Olumlu şeyler söylendi. Daha pozitif bir atmosfer var. Ama samimi olmazlarsa yarın hemen dağılabilir.

  AB ülkeleri ikiye bölündü: Türkiye ile müzakereler kesilsin mi, sürsün mü?