Ana SayfaDünyaABD’nin BM Daimi Temsilcisi: Daha fazlasını da yapmaya hazırız

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi: Daha fazlasını da yapmaya hazırız

HABER MERKEZİ – ABD’nin Suriye’nin Humus kentindeki Şayrat Hava Üssü’ne düzenlediği saldırının ardından toplanan BM Güvenlik Konseyi’nde konuşan ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, füze saldırısını savunarak, “Çok ölçülü ve tamamen haklı bir girişimde bulunduk” dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), ABD’nin Suriye’nin Humus kentindeki Şayrat Hava Üssü’ne düzenlediği saldırının ardından acil toplandı.

Toplantıya Suriye yönetiminden bir temsilci de katıldı.

Oturumda konuşan BM Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman, BMGK’nın İdlib’deki kimyasal saldırı iddiasını soruşturmak için toplanması gerektiğini belirtti ve “Umarım Konsey, Han Şeyhun’da düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıyı araştırmak için bir araya gelip bu sorumluluğu yerine getirebilir” dedi.

ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley ise ABD’nin Suriye’ye gerçekleştirdiği füze saldırısını savunarak, “Çok ölçülü ve tamamen haklı bir girişimde bulunduk” dedi.

Haley, devamla şu ifadeleri kullandı:

Gerekirse daha fazlasını da yapmaya hazırız, ancak bunun gerekli olmamasını umuyoruz. ABD, kimyasal silah kullanılmasına seyirci kalmayacak. Kimyasal silahların yayılmasını ve kullanılmasını önlemek, ABD’nin ulusal güvenliği açısından son derece önemlidir.

Fransa’nın BM Temsilcisi François Delattre de ABD’nin Şayrat Hava Üssü’ne düzenlediği saldırıyı savundu. Delattre, şunları kaydetti:

ABD’nin saldırısı, bu (kimyasal) saldırılara meşru bir yanıttır ve geleceğe dair önemli bir sinyaldir. Bu gelişmeler Suriye için siyasi müzakereleri hızlandırmaya yardımcı olabilir.

  ABD, SURİYE'Yİ VURDU | Rusya'dan 'çatışmaya ramak kaldı' açıklaması