Ana SayfaGüncelAÇLIK GREVLERİ | 59’uncu gün; ‘Adalet Bakanlığı kör ve sağırları oynuyor’

AÇLIK GREVLERİ | 59’uncu gün; ‘Adalet Bakanlığı kör ve sağırları oynuyor’

HABER MERKEZİ – Cezaevlerindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemleri devam ediyor. HDP’li Pervin Buldan, açlık grevlerine ilişkin geçtiğimiz gün görüştükleri Adalet Bakanı’nın ‘kör ve sağırları oynadığını’ söylerken, grevlerin son bulmasının PKK lideri Öcalan’la yapılacak görüşme ile mümkün olduğunu belirtiyor.

Cezaevlerinde 15 Şubat’tan itibaren değişik tarihlerde başlayan süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi devam ediyor.

Eylemin ilk başladığı Şakran Cezaevi’nde tutuklular tam 59 gündür açlık grevinde.

Açlık grevlerine ilişkin geçtiğimiz gün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’le birlikte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşen İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, Adalet Bakanlığı ve diğer yetkililerle yaptıkları görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını söyledi.

Adalet Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde tutsakların taleplerini görüştük. Talep edilen insani haklarını bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledik. Ancak ne yazık ki Adalet bakanlığı konuya yaklaşımı her zamanki gibi kör ve sağırları oynayarak geçiştirdi.

Cezaevlerinden cenazelerin çıkmaması için acil bir diyalogun başlatılması gerekir ve bu talepler mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır.

dihaber’e konuşan Buldan, 2012’deki açlık grevi eylemlerini anımsatarak, PKK lideri Abdullah Öcalan ile gerçekleştirilecek bir görüşme neticesinde tutukluların eylemleri bitirebileceğini söyledi.

Hali hazırda hükümetin gündeminde sadece başkanlık sistemi ve referandumun olduğunu dile getiren Buldan, “Türkiye’nin barışa ihtiyacı var, artık somut adımlarının atılmasını gerekir. Başta Adalet Bakanı olmak üzere yetkilerin sorumluluk üstlenmelidir” diye konuştu.

Buldan hem Adalet Bakanlığı’yla hem de ailelerle görüşmelerinin olduğunu ve bu görüşmelerin devam edeceğini de ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İngiltere'de cezaevleri için yeni tasarı: Ana amaç 'rehabilitasyon'
Sonraki Haber
Kayyum, barışı simgeleyen belediye logosunu da değiştirdi