Ana SayfaGüncelAÇLIK GREVLERİ | ‘Adalet Bakanlığı grevdeki tutuklulara B12 vitaminini yasakladı’

AÇLIK GREVLERİ | ‘Adalet Bakanlığı grevdeki tutuklulara B12 vitaminini yasakladı’

HABER MERKEZİ – Özgürlükçü Hukukçular Platformu, 15 Mart’tan bu yana süresiz dönüşümsüz açlık grevinin sürdüğü Tarsus Cezaevi’nde Adalet Bakanlığı talimatıyla açlık grevindekilere B 12 vitaminin verilmesinin yasaklandığını bildirdi.


Haber: ÇAĞDAŞ KAPLAN


Cezaevlerinde 76 mahpusun süresiz-dönüşümsüz, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu üç milletvekilinin de 1 Nisan’dan bu yana dönüşümlü olarak devam ettirdiği açlık grevi eylemi sürüyor.

  İHD ve TİHV: 76 mahpusun süresiz-dönüşümsüz açlık grevi devam ediyor

Eylemin sürdüğü yerlerden biri de Tarsus Cezaevi.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu’ndan (ÖHP) alınan bilgiye göre Tarsus Cezaevi’nde 5 tutuklunun 15 Mart’tan bu yana süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi devam ediyor.

Ancak ÖHP, Tarsus Cezaevi’nde Adalet Bakanlığı talimatıyla açlık grevindekilere B 12 vitaminin verilmesinin yasaklandığını belirtiyor.

Cezaevinde açlık grevindeki müvekkilleri ile görüşen ÖHP üyesi avukat Gülşen Özbek, grevde bulunanların şeker ve tuz ihtiyaçlarının da karşılanmadığını ve tutuklularda sağlık sorunlarının baş gösterdiğini aktarıyor.

Avukat Özbek, cezaevindeki son durumu şu şekilde anlatıyor:

Tarsus Cezaevi’nde bulunan müvekkilimle yaptığım görüşmede, 5 tutsağın dönüşümsüz ve süresiz olarak 15 Mart’tan bu yana açlık grevinde olduğu belirtildi. Grevde bulunanlar revirde B12 ilacı istemiş olmalarına rağmen Bakanlık tarafından gönderilen cevapta B12’nin grevde bulunanlara verilmemesi talimatı gelmiş. Ve cezaevi doktoru da ilacı yazmamış.

Ayrıca grevde bulunanlar şeker ve tuz ihtiyaçlarını karşılamak için kendilerine şeker ve tuz verilmesini talep etmişler. Bu talep de reddedilmiş.

Açlık grevinde bulunan müvekkillerimden edindiğim  bilgiye göre düşük tansiyon, uykusuzluk, baş dönmesi, görmede zorlanma ve kilo kayıpları başlamış.




Önceki Haber
Erdoğan'dan 'Elimde özel dosya var' diyen Kılıçdaroğlu'na: Varsa şimdi açıkla
Sonraki Haber
Rusya'da St. Petersburg metrosunda patlama