Ana SayfaGüncelAkışkan olun

Akışkan olun

Yaşamak çok nadir rastlanan bir şeydir. Çoğu insan sadece var olur.

[Oscar Wilde]


AYTÜL HASALTUN


Günaydın herkese.

Düşünecek amma çok meselemiz var değil mi? Öğrenciyseniz bu işin masterı var doktorası var, çalışansanız daha çok toplantı ve daha çok maaş için çalışıp çırpınmak var, gününüz evde geçiyorsa bitmeyen evişleriniz var, kendi kendinizin patronuysanız daha çok duyulmak daha çok reklam yapmak var vs… Peki hayatınız nerede? Elbette yaptığınız işi çok seviyor olabilirsiniz. Ama dikkat edin kolaylıkla, o toplantıdan o toplantıya başınızı taşıyan birine dönüşebilirsiniz.

Hayatınıza hareketi, yaratıcılığı ve kendinize ilgiyi katmadıkça kısa sürede, sadece kafasıyla yaşayan ve günleri istifleyen biri olmanız çok mümkün.

Onun için öncelikle bedeninizi duyumsayın. Çoğu hastalık kalp krizi dahil pek çok kez sinyal verir. Aklınızdaki bitmeyen düşüncelerle sörf yaparken ışık ne zaman yeşilden kırmızıya döndü göremeyebilirsiniz. İş güç derken çocuklarınızın büyümesini kaçırabilirsiniz. Diyet ya da egzersiz için pazartesileri kovalarken fazla kilodan ya da hareketsiz kalmaktan, enerjinizi doğru ifade edememek veya kullanamamaktan dolayı pek çok dert edinebilirsiniz. Onun için yapacağınız her ne ise ertelemeyin. Akışkan olun. Yıllık planınızda dans kursuna gitmek ya da ispanyolca öğrenmek yoktur belki ama merakınızı cezbeden ya da önünüze gelen her ne ise peşinden gitmeye ve hesapsız kitapsız olmaya kesinlikle değer.

Hadi kahvenizi için de televizyona, işe ya da kitaba gömülmeden önce bu bahar havasında biraz etrafta dolaşın. Dolaşırken de etrafta ne var ne yok bakın. Sürgün vermiş bir ağaç, zıplayıp duran bir yavru kedi, sıcacık güneş…




Önceki Haber
ABD: Suriye'ye yeni bir saldırı düzenlenebilir
Sonraki Haber
ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu serbest bırakıldı