Ana SayfaGüncelAlman Die Welt: Referandumdan ‘Hayır’ çıkarsa Erdoğan ne yapacak?

Alman Die Welt: Referandumdan ‘Hayır’ çıkarsa Erdoğan ne yapacak?

HABER MERKEZİ – Alman Die Welt gazetesine göre 16 Nisan’daki referandumdan ‘Hayır’ çıkması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘erken seçim’ hamlesine başvuracak. Gazete bu hamlenin ‘en yüksek düzeyde istikrarsızlığın ve güvensizliğin hakim olacağı bir senaryo olacağı’ yorumunu yapıyor.

Tutuklu Deniz Yücel’in muhabiri olduğu Alman Die Welt gazetesi, sayılı günlerin kaldığı Türkiye referandumuna ilişkin bir habere yer verdi.

Gazetenin haberinde, ‘Hayır’ çıkması sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ne yapacağı’ öngörüsü de yer alıyor.

Die Welt’e göre ‘Hayır’ sonucu çıkması durumunda Erdoğan ‘mümkün olduğu kadar yakın bir tarihte erken seçime gidecek’ ve ‘anayasa değişikliklerinin hayata geçirilmesinin önünü açacak olan üçte ikilik çoğunluğa ulaşmaya çalışacak’.

Gazete bu hamlenin ise ‘en yüksek düzeyde istikrarsızlığın ve güvensizliğin hakim olacağı bir senaryo olacağı’ yorumunu yapıyor.

Die Welt’in haberindeki yorum şöyle devam ediyor:

İktidar teknokratı Erdoğan, farklı görüşte olanlara yönelik baskı politikasını daha da yoğunlaştıracak, Yeni Osmanlıcılığı tetiklemeye devam edecek, milliyetçiliği ateşleyecek ve toplumda kutuplaşmaya oynayacaktır. Avrupa Birliği ile gerilim de geçici olarak artacaktır. Genelde pek söz dinlemeyen Avrupalılar, dış kaynaklı tehditkâr karanlık güçler kurgusuna gayet iyi uyuyor. Ama Erdoğan er ya da geç yine Avrupa’nın kollarına geri dönecek, zira Avrupasız bir Erdoğan hayatta kalmayı başaramaz. Tek seçeneği var, o da Avrupa.