Ana SayfaGüncelAralarında Atilla Taş’ın da bulunduğu 12 kişi ikinci kez tutuklandı

Aralarında Atilla Taş’ın da bulunduğu 12 kişi ikinci kez tutuklandı

HABER MERKEZİ – Haklarında tahliye kararı çıktıktan sonra gözaltına alınan 13 kişiden 12’si yeniden tutuklandı. Tutuklananlar arasında Atilla Taş da bulunuyor.

“FETÖ’nün medya yapılanması” davasında 31 Mart’ta tahliyelerine karar verildikten sonra cezaevi çıkışında “darbe girişimi” soruşturması kapsamında yeniden gözaltına alınan 13 şüpheliden 12’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gazeteci Ali Akkuş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gerekçe ve suçlamalar

14 gündür gözaltında tutulan aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun da bulunduğu 13 kişi, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” ile suçlamalarıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 13 kişiden 12’si aynı gerekçelerle tutuklanarak cezaevine konuldu.

Sevk yazısında, “15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY şüphelilerinin, darbe girişimi esnasında, sonrası ve öncesinde örgütsel kamuoyu oluşturmak maksadıyla örgütün medya yapılanmasında yer aldıkları” öne sürüldü.

Yazıda, “’ByLock’ kullandıkları, örgütün üst düzey yöneticileri ile yoğun irtibatlarının bulunduğu, örgütsel hiyerarşi içerisinde hareket ettikleri, örgüte müzahir sendikalara üye oldukları” savunuldu, ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Şüphelilerin örgüte ait basın yayın kuruluşlarında aktif görev aldıkları, darbe girişimini gerçekleştiren ve halen tutuklu yargılanan FETÖ/PDY silahlı kanadıyla eylem ve fikir birliği içerisinde hareket ettikleri, darbe girişimi eyleminin etki ajanlığı görevini ifa ettikleri anlatılan sevk yazısında, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde yoğun katkıları bulunduğu.

Tutuklananlar

Atilla Taş, gazeteciler Abdullah Kılıç, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Erkan Acar, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Oğuz Usluer, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız, Yakup Çetin.