Ana SayfaGüncelAtilla Taş’ı tahliye eden hakimler açığa alındı

Atilla Taş’ı tahliye eden hakimler açığa alındı

HABER MERKEZİ – Darbe girişimi davasında tutuklu yargılanan aralarında Atilla Taş’ın da olduğu 21 kişiye tahliye kararı veren hakimler açığa alındı.

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında basın – yayın kuruluşlarında çalışanlara yönelik başlatılan soruşturma kapsamında tutuklananların yargılandığı davada aralarında Atilla Taş’ın da bulunduğu 21 tutuklu sanığın tahliye edilmesine karar veren hakimler açığa alındı.

HSYK söz konusu davada Mahkeme Başkanı olan İbrahim Lorasdağı, hakimler Barış Cömert ve Necla Yeşilyurt Gülbiçim açığa aldı.

Tahliye edilip, gözaltına alınmışlardı

Savcının tahliye talebinde bulunduğu ve mahkemenin de tahliye ettiği 13 kişi hakkında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilmişti.

Atilla Taş ve Murat Aksoy’un da aralarında bulunduğu 13 kişinin, haklarında yürütülen, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” iddialarından dolayı gözaltına alındıkları kaydedilmişti.

Bu kişiler hakkında 7 gün gözaltı süresi verildiği belirtilmişti.




Önceki Haber
Çocuklarını cinsel istismara maruz bıraktı, 8 ay sonra tahliye oldu
Sonraki Haber
Meksika'da muhabiri öldürülen gazete basılı yayına son verdi