Ana SayfaGüncelBahçeli’nin memleketi Osmaniye’de de ‘Hayır’ sesleri

Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de de ‘Hayır’ sesleri

HABER MERKEZİ – 7 Haziran’da MHP’nin, 1 Kasım seçimlerinde ise AKP’nin birinci parti olarak çıktığı, aynı zamanda MHP lideri Devlet Bahçeli’nin memleketi de olan Osmaniye’de ‘Hayır’ sesleri yükseliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye, AKP ile MHP arasında geçişlerin yoğun olduğu bir kent.

Kentte referandumun nabzını tutan BBC Türkçe’den Çağıl Kasapoğlu, halk arasında Bahçeli’ye duyulan saygının her fırsatta dile getirildiğini ancak referandumdaki siyasi duruşunun Osmaniye’de ayrışma yarattığını belirtiyor.

Kasapoğlu’nun izlenimine göre Osmaniye’de referandumda “Evet” çıkması şaşırtıcı olmayacak ama sohbetlerde “Hayır” eğilimi de güçlü şekilde hissediliyor.

Haberde ‘Evet’çiler ile ‘Hayır’ diyenlerin görüşleri yer alıyor. Ancak ‘Hayır’ diyenlerin ismini vermeden konuşmak istemesi eğilimi Osmaniye’de de var.

Örneğin haberde, Atatürk Caddesi’nde ismini vermek istemeyen ancak kendisinin “Kocakurt” olarak anıldığını söyleyen bir MHP’li şunları söylemiş:

Artık ‘kurt’luk bitti. 15 senedir MHP’ye oy verirdim, referandumda ‘Hayır’ diyeceğim. Devlet Bahçeli bizi sattı, Meral Akşener parti kursa ona oy veririm.

Yine referandumda “Hayır” diyeceğini söyleyen Osmaniyeli esnaf Vahdettin Çetin de daha önce iki defa MHP’ye oy verdiğini ancak şimdi “Tek adamlığa karşı” olduğunu ifade etmiş.

BBC Türkçe’nin haberinde “Osmaniye’deki sohbetlerde “Evet” ve “Hayır”ın birbirine çok yakın olacağı kanısı hakim” deniliyor.

Haberde yerel bir gazetecinin Osmaniye’yle ilgili tahminler konusundaki şu uyarısına da yer veriliyor:

Burada insanların dediklerine bakma, sandığa gidip dediklerinden farklı oy kullanabilirler. Ancak referandum günü anlaşılır burası.


BBC Türkçe’den Çağıl Kasapoğlu’nun Osmaniye’deki referandum izlenimlerinin tamamına BURADAN bakabilirsiniz.