Ana SayfaGüncelBakan Zeybekçi’ye göre Türkiye OHAL’den kurtulmalı: ‘Dışarıdan bakıldığında algı kötü’

Bakan Zeybekçi’ye göre Türkiye OHAL’den kurtulmalı: ‘Dışarıdan bakıldığında algı kötü’

HABER MERKEZİ – “Uzaktan baktığınızda algı kötü” diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, bu durumun doğrudan yabancı sermaye girişinin önünde bir engel olduğunu belirterek, “Türkiye ilk fırsatta OHAL’den kurtulmalı” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 3 ay daha uzatılan Olağanüstü Hal (OHAL) ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bloomberg HT’de katıldığı programda konuşan Zeybekçi, darbe girişimi sonrası dünyaya Türkiye ile ilgili istedikleri mesajı veremediklerini vurguladı ve Avrupa’da Türkiye algısının “kötü” olduğunu söyledi.

“Bu durumda doğrudan yabancı sermaye girişinin pozitif olmasını gerektiren hiçbir şey yok” diyen Zeybekçi, OHAL’e karşı olduğunu ancak Türkiye’de bunu gerektiren ortamın bitmiş olması gerektiğini savundu ve “Türkiye ilk fırsatta OHAL’den kurtulmalı” dedi.

Zeybekçi’nin açıklamasından bazı satırbaşları şöyle:

15 Temmuz’dan sonra AB’de birçok ülkeye gittim. Gidip anlatmak lazımdı. Ama Avrupa’da hiçbir ülkenin sözlüğünde darbe diye bir söz yok. Anlaması da son derece zor. Uzaktan baktığınızda algı kötü. Bu durumda doğrudan yabancı sermaye girişinin pozitif olmasını gerektiren hiçbir şey yok. 2017’de ihracat, büyüme, Gümrük Birliği’nin güncellenmesiyle ilgili fırsatlar olacağını düşünüyorum.

AB’ye söylenecek çok şey var. Irkçılık, içine kapanma, İslamofobi rağbet görmeye başladı. Seçimlerden sonra normalleşmesini bekliyorum. Biz AB ile önemli gündem yakaladık; Gümrük Birliği’nin güncellenmesi. Bu vize muafiyetinden de önemli. AB Türkiye için birinci ticaret ortağı.

Başta FETÖ olmak üzere terör tehdidi ortadan kalkmalı. Türkiye ilk fırsatta OHAL’den kurtulmalı.