Ana SayfaGüncelBilgen ve Yüksekdağ’dan 1 Mayıs mesajı

Bilgen ve Yüksekdağ’dan 1 Mayıs mesajı

HABER MERKEZİ – HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Yüksekdağ ve parti sözcüsü Bilgen’in 1 Mayıs’a ilişkin gönderdiği mesajları paylaşıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nden 1 Mayıs’a ilişkin mesaj yolladı.

Yüksekdağ mesajında, “Kadın ve erkek emekçilerin direnişi ve dayanışmasıyla dalgalanan şanlı bayrağı hiç yere düşürmeyeceklere selam olsun” dedi.

Figen Yüksekdağ’ın 1 Mayıs’a ilişkin gönderdiği mesaj şöyle:

Baskıya, zulme, sömürüye ‘Hayır’ diyenlerin onur, özgürlük ve dayanışma bayramı 1 Mayıs kutlu olsun. Kadın ve erkek emekçilerin direnişi ve dayanışmasıyla dalgalanan şanlı bayrağı hiç yere düşürmeyeceklere selam olsun.

1 Mayıs’ta demir-duvar dinlemeden yine yanı başınızda olacağız. ‘Hayır biz kazandık’ diyenlerin güveni ve sevinciyle, ‘Ancak bu böyle gitmez’ diyen marşın ezgisiyle 1 Mayıs meydanlarını soluyacağız.

Hepinizi, tüm haklarımızı yeniden ve daha güçlü ‘Hayır’ demek ve hayırlı bir bayram etmek için 1 Mayıs alanlarına çağırıyorum.

“Yurdumun mutlu günleri mutlak gelen gündedir.” Gelen günlere selam olsun. Mutlaka yürüyenlere, emeği ve onuru yüceltenlere selam olsun. İşçinin, emekçinin, ezilen halkların birlik ve mücadele bayramına, 1 Mayıs’a selam olsun.

Bilgen: Adalet olmadan barış olmaz

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ise tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden gönderdiği 1 Mayıs mesajında ‘Adalet olmadan barış olmaz’ dedi.

Bilgen’in mesajı şöyle:

Adalet sadece hukuki bir kavram değil, aynı zamanda ekonomiyle ilgili bir değerdir.

Sosyal adaletin tahrip olduğu, gelir dağılımındaki çarpıklığın zirve yaptığı bir ortamda, kaçınılmaz olarak emek ve demokrasi mücadelesi birbirinden ayrılmaz bir bütün oluşturur.

Emek sömürüsü ve KHK’lerle keyfi işten çıkarmalara karşı güçlü, etkili bir toplumsal muhalefetin inşa edilmesi, referandum sonrası ortaya çıkan potansiyeli kalıcı birlikteliğe dönüştürmek için önemli bir zemin oluşturacaktır.

1 Mayıs’ın bu vesile ile gerçek bir emek bayramına kavuşmamıza fırsat doğurması umuduyla, mücadele yürüten herkesi kutluyor ve selamlıyorum.