Ana SayfaGüncelBİR SERGİ | ‘hâlâ… orada’: 1915’ten bugüne zorunlu göç hikayesi

BİR SERGİ | ‘hâlâ… orada’: 1915’ten bugüne zorunlu göç hikayesi

HABER MERKEZİ – Arzu Başaran, zorunlu göç üzerine hazırladığı son sergisi “hâlâ… orada.” ile Ermeni Soykırımı’yla başlayıp bugün Suriye ve Diyarbakır Sur’a kadar yayılan duruma dikkat çekiyor.

Sanatçı Arzu Başaran’ın 21’inci kişisel sergisi ‘hâlâ… orada.’ 44 Art Galerisi’nde açıldı.

Sergide Başaran’ın leke, çizgi ve katmanlardan oluşan dili ve her biri farklı büyüklükteki tuvalleriyle zorunlu göç konusunu işlediği eserleri yer alıyor.

Arzu Başaran

medyascope‘a konuşan Başaran serginin kendisi için Ermeni Soykırımı’yla, Ruanda Katliamı’yla, Bosna Katliamı’yla ve geçtiğimiz yıllarda Diyarbakır’da yaşananlarla bir anlamda hesaplaşmayı ifade ettiğini söylüyor.

Bu hesaplaşma isteğinin Hrant Dink’in öldürülmesi ile birlikte ortaya çıktığını söyleyen Başaran, serginin sözünün 1915’le sınırlı kalmayıp, bugün Suriye, Diyarbakır Sur’da da evlerinden, yurtlarından kopan ve göçe zorlanan insanların hikayelerini anlatıyor.

Sanatçının serginin isminin ‘hâlâ… orada.’ olmasının anlamını “hâlâ” kelimesinin tehcire olan direnciyle, her ne kadar göç etmek zorunda kalsalar da tehcire uğrayanların hala orada izlerinin, geçmişlerinin kaldığı vurgusuyla açıklıyor.

15 Mayıs’a kadar devam edecek olan sergi İstanbul Teşvikiye’deki 44 Art Gallery’de istenilen her gün ziyaret edilebilir.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan 'yeni anayasa' çağrısı
Sonraki Haber
'YSK duyurmadan AKP’liler mühürsüz oy kararını biliyordu'