Ana SayfaGüncelBİR SERGİ | ‘Sanatın Işığında Amazonlu Kadınlar’

BİR SERGİ | ‘Sanatın Işığında Amazonlu Kadınlar’

HABER MERKEZİ – Amazon savaşçı kadınları konu alan ‘Sanatın Işığında Amazonlu Kadınlar’ sergisi 9 Nisan’a dek Ankara’da ziyaret edilebilecek.

Emekli resim öğretmeni Melek Ergül’ün 9’uncu kişisel resim sergisi ‘Sanatın Işığında Amazonlu Kadınlar’ Mustafa Ayaz Vakfı Plastik Sanatlar Müzesi Sanat Galerisi’nde ziyarete açıldı.

35 adet soyut-figüratif yağlı boya eserlerinden oluşan sergi, 9 Nisan 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Ergül, Samsun’da 1200’lü yıllarda yaşayan Amazon savaşçı kadınlarını konu alan eserlerinden oluşan sergide, Amazon kadınlarının yaşadıkları dönemde kostümleri, kullandıkları savaş aletleri ve danslarını ve figürlerini resmetti.

‘Amazon kadınlar’

Ergül eserlerine ilişkin şunları söylüyor:

Amazon kadınları Samsun bölgesinde yaşayarak bir dönme mal olmuş bir kültürdür. Erkeksiz yaşam süren Amazon kadını, 3 erkek öldürdüğü zaman evlenme hakkı kazanmış ve doğan erkek çocuk babaya, kız ise anneye düşmüş, erkeklere karşı Amazon savaşçısı olmuştur.

Amacının ‘Samsun’da yaşamış Amazon kadınlarının yaşam kültürlerinde giydikleri kostümleri, kullandıkları savaş aletleri, dansları, hayata bakış tarzları, duruşlarını, felsefelerini resimlerime yansıtarak, yaşanmış bir hayatı ve kültürü canlı tutmak’ olduğunu belirten sanatçı, ‘sergiyi birçok farklı şehre taşıyacağını’ kaydetti.