Ana SayfaGüncel‘Bizi üzmüştür’ diyen Erdoğan: Trump’a ‘Bu durum nedir’ diyeceğiz

‘Bizi üzmüştür’ diyen Erdoğan: Trump’a ‘Bu durum nedir’ diyeceğiz

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin hava saldırısından sonra YPG ile birlikte sınır hattına konuşlanan ABD güçleri için “Bizi üzmüştür” diyerek, bunu 16 Mayıs’ta ABD Başkanı Trump’la yapacağı görüşmede ifade edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere yapacağı Hindistan ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) hava saldırısından ve TSK ile YPG arasında yaşanan çatışmalardan sonra Rojava sınır hattına ABD askerlerinin YPG ile birlikte konuşlanmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır hattındaki görüntü için şunları söyledi:

Ne yazık ki bu konvoylarda her iki ülke bayraklarının, ülke de demeyeceğim YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının olduğu konvoy içerisinde tabii Amerika’nın bayraklarının olması, dalgalanması bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunları da 16’sında yapacağımız ziyarette Sayın Başkan’a göstereceğiz ve madem ki biz uluslararası teröre ortak olarak karşıyız, o zaman ‘bu durum nedir’ diye kendilerine bunları göstereceğiz.

Terörle mücadele eğer ortak bir platformda yürümezse bugün bize yarın bir başkasına olacaktır, bunu paylaşmamız lazım. Bu geleneğin, buna gelenek diyorum, çünkü Sayın Obama döneminden başlayan bir süreç şu anda devam ediyor. Bunun artık noktalanması lazım. Aksi takdirde hem bölgedeki bu sıkıntı devam edecektir hem de kendileri rahatsız olacak.

Bizler de NATO’nun iki ortak ülkesi, stratejik müttefikler olarak bundan ciddi manada rahatsız olacağız. Her zaman söylediğim gibi o zaman biz göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bu ifademi tekrar kullanıyorum. Karaçok’ta ne olduysa, Sincar’da ne olduysa artık bunlara devam etmek durumunda kalacağız. Dün de söylediğim gibi bir gece ansızın gelebiliriz derken bunu kast ediyorum. Bütün oralardaki terör örgütlerine tarih vererek, haber vererek gidecek değiliz ama bilecekler ki Türk Silahlı Kuvvetleri her an buralara gelebilir. Biz endişeyle yaşamaktansa onlar korkuyla yaşasınlar.

  Rojava'ya harekât sürerken: ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri sınırda

Kabine değişikliği

2 Mayıs’ta AKP’ye üye olacak ve 21 Mayıs’ta da AKP Genel Başkanı olması beklenen Erdoğan, referandumdan sonra gündeme gelen kabine değişikliği için de şunları söyledi:

Kabine değişikliği teklifi hükümetindir. Dolayısıyla hükümetin tasarruf alanına ben Cumhurbaşkanı olarak giremem ama ileride ne olur, ne biter, onu da şu anda söylemek yanlış olur. Sağlıklı bir şekilde yürüyen bir hükümet yapısı var. Ekonomide yükseliş trendi içerisindeyiz. Her alanda da hükümetimizin başarısı, bu başarıyı değerlendirme sayın Başbakan’ın kendi tasarrufları her an olabilir. Bu tasarrufları Cumhurbaşkanı olarak da paylaşma imkanımız olacaktır. Buradaki yetki, Başbakan ve hükümete aittir. Bütün temennimiz ülkemizin geleceği için en hayırlı olay neyse, odur.

Previous post
1 Mayıs'a bir gün kala: İstanbul'da gözaltı operasyonu
Next post
Bilgen ve Yüksekdağ'dan 1 Mayıs mesajı