Ana SayfaGüncelCHP: Adalet Bakanı, hakimlere talimat veriyor

CHP: Adalet Bakanı, hakimlere talimat veriyor

HABER MERKEZİ – CHP’den, “YSK kararlarıyla ilgili Anayasa Mahkemesi ya da Danıştay’a başvuru yapılamaz” diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yanıt geldi. Adalet Bakanı’nın hakimlere talimat verdiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Adalet Bakanı anayasal suç işlemiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanveli Levent Gök, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın partisinin Danıştay başvurusu üzerine sarf ettiği sözlere yanıt verdi.

CHP’li Gök’ün açıklamaları şöyle:

‘Bu iş bitmiştir’ diyen Cumhurbaşkanı’nın aksine, Başbakan’ın aksine, attığı tweet’ler ile yargıya talimat veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın aksine bu iş bitmemiştir. Bu seçimler, büyük ölçüde meşruiyetini kaybetmiştir. Bu seçim, mühürsüz seçimdir.

Yüksek Seçim Kurulu, bu seçimleri katletmiştir. Seçimleri manipüle etmişlerdir. ‘Hayır’ oylarının önde çıkacağı görüldüğü andan itibaren devletin organları tarafından büyük bir manipülasyon yapılmıştır. Devlet, millete karşı büyük bir suç işlemiştir. Mühürsüz seçim, ayıplı bir seçime dönüşmüştür.

Bir cumhurbaşkanı, bir başbakan, bir adalet bakanı meşru hak aramayı ne zamandan beri uygunsuz görebiliyor? Böyle bir cüret olabilir mi? Adalet Bakanı, hakimlere talimat veriyor. ‘CHP, başvuruda bulunamaz’ demenin arkasında hakimlere bir tehdit vardır. Hakimlere ‘Bakın ha, sakın ha, yanlış yapmayın’ diyen bir anlayıştır bu. Adalet Bakanı, anayasal suç işlemiştir. Hakimleri baskı altına almıştır. Talimat vermiştir, tehdit etmiştir.

Biz Türkiye’nin hakkını arıyoruz. ‘Evet’ diyenlerin de ‘hayır’ diyenlerin de hakkını arıyoruz. Bu mücadele, Türkiye’nin hukuk devleti olma mücadelesidir. Adalet mücadelesidir. İnsan hakları mücadelesidir.

Kimse, bu şaibeli sonuçların üzerine oturup, Türkiye’yi bir ‘kaptı kaçtı’ gibi yöneteceğini farz etmesin. Biz, hak arama mücadelesini sonuna kadar sürdürme kararlılığı içerisindeyiz.

Bozdağ ne demişti?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’nin “mühürsüz pusula” kararının iptali için Danıştay’a başvurmasına tepki göstermiş, “Danıştay’ın ‘ret’ dışında karar verme seçeneği yoktur” demişti.

  Bozdağ, Danıştay'ın kararını 'şimdiden' açıkladı: 'Ret' dışında karar verme seçeneği yok
Previous post
Küresel iletişim için de büyük risk oluşturuyor: Uzaydan gelen tehlike
Next post
Hülya Şen Eskişehir'deydi, Ankara'ya doğru yola koyuldu