Ana SayfaGüncelCHP hangi durumda Meclis’ten çekilecek?

CHP hangi durumda Meclis’ten çekilecek?

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı genel başkan yardımcılarından gelen ‘Meclis’ten çekilme’ önerisine karşı çıktığı ancak anayasa değişikliği ile ilgili uyum yasalarının TBMM’de görüşülmesi yerine KHK ile düzenlenmesi durumunda çekilme dahil her türlü tepkinin tartışılabileceğini söylediği öğrenildi.

Hürriyet gazetesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandumun ardından gündeme gelen, partisinin Meclis’ten çekilmesine ilişkin görüşlerinin ayrıntılarına dair bir habere yer verdi.

Gazeteden Rifat Başaran’ın haberine göre Kılıçdaroğlu, CHP’nin dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK), bazı parti yöneticilerinin Meclis’ten çekilme önerisine “O nasıl olacak” diyerek tepki gösterdi; MYK de ‘çekilme’ görüşüne karşı çıktı ve öneri reddedildi.

Ancak habere göre CHP lideri, anayasa değişikliği ile ilgili uyum yasalarının, TBMM’de görüşülmesi yerine Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) düzenlenmesi durumunda Meclis Genel Kurulu’ndan çekilme dahil her türlü tepkinin tartışılabileceğini de söyledi.

Ne olmuştu?

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada referandumdaki ‘şaibe’ tartışmaları üzerine Meclis’ten çekilebileceklerini açıklamıştı.

  'Şaibeli sonuçları tanımıyoruz' diyen CHP'den Meclis'ten çekilme sinyali

Ancak kısa süre sonra CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, MYK’de bu önerinin uygun bulunmadığı ve Meclis’ten çekilmenin söz konusu olmayacağını söylemişti.

  'Sine-i millet' tartışmasına CHP'li Gök 'noktayı koydu'