Ana SayfaGüncelCHP, referandumu AİHM’e taşıyor

CHP, referandumu AİHM’e taşıyor

HABER MERKEZİ – CHP, referandum sonucuna dönük itirazını YSK ve Danıştay’ın ardından AİHM’e taşıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Sözcüsü Böke, “Önümüzdeki dönemde AİHM’e başvuru yapacağız. Aydınlık günlerde tekrar buluşacağımızdan hiç şüphemiz yok” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) referandum sonucuna dönük itirazını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıma kararı aldı.

Açıklama CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’den geldi.

Böke, “YSK’nın reddi, Danıştay’ın reddi, Türkiye’nin gerçek meselelerin üstünün örtülmesi için bir gayrettir” dedi.

CHP Sözcüsü’nün açıklaması şöyle:

Önümüzdeki dönemde AİHM’e başvuru yapacağız. Aydınlık günlerde tekrar buluşacağımızdan hiç şüphemiz yok.

CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı nedeniyle referandumun iptali talebiyle Danıştay’a başvurusu “Karar verilmesine yer olmadığına hükmedildi” denilerek reddedilmişti.

AKPM’nin kararı

Böke, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) Türkiye’ye siyasi denetim kararı vermesini ise şöyle değerlendirdi:

Kararı dün hep beraber üzüntüyle takip ettik. Bu karar ile Türkiye denetimden çıkan sonra da denetime alınan ilk Avrupa ülkesi oldu. Bunun siyasi bir karar olarak geçiştirilemeyecek olmasının altını çiziyoruz. Bu karar siyasi gerekçe ile falan değil, Türkiye’deki iktidarın başta OHAL olmak üzere somut uygulamaları nedeniyle verilmiştir. Alınan karar Türkiye’nin demokratik standartlardan uzaklaştığını bir ifadesidir.