Ana SayfaGüncelCHP’den ilk tepki: YSK kendini kanun koyucu yerine koymuştur

CHP’den ilk tepki: YSK kendini kanun koyucu yerine koymuştur

HABER MERKEZİ – YSK’nin seçim iptali talebini reddetmesi kararına tepki gösteren CHP’den “YSK kendini kanun koyucu yerine koymuştur” açıklaması geldi. CHP’li Bülent Tezcan oy kullananların iradesinin tartışılır hale getirildiğini söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun referandumun iptali başvurularını oy çokluğu ile reddetmesinin ardından, iptal başvurusu yapan partilerden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ilk açıklama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan “Bu karar kanuna açık bir aykırılıktır, mühürsüz oy pusulaları geçerli denilmiştir” dedi.

“YSK kendini kanun koyucu yerine koymuştur” diyen Tezcan, “YSK seçim hilesine fırsat vermiştir. Organize oy hırsızlığı deniliyor buna. Sabah Türkiye’nin her yerinde eksik oy paketleri geldiği söylendi” şeklinde konuştu ve şöyle devam etti:

YSK’ye bildirdik, paketleme hatası dendi. Seçim kanunları hileyi önlemek için düzenlenmiştir. Dışarıda herhangi bir şekilde torbalara girmesini engellemektir. Sabah oy pusulalarının eksik gönderilmesinden sonra pusulalar çalındı, dışarıdan tercih mührü vuruldu sonra da sandıklara sokuldu. YSK Başkanı filigranlı oy diyor. Ciddi bir meşruiyet sıkıntısıdır. Oy kullananların iradesini tartışılır hale getirmiştir. Bütün hukuk yollarını işleteceğiz bundan sonra. Gerekçeli kararı gördükten sonra ne yapılacağına MYK’miz karar verecektir.

  YSK'nin kararı: Referandum iptal başvuruları reddedildi