Ana SayfaGüncelCHP’li Cihaner: AKP-MHP ittifakı tarihte benzeri olmayan bir birliktelik

CHP’li Cihaner: AKP-MHP ittifakı tarihte benzeri olmayan bir birliktelik

HABER MERKEZİ – Referanduma kısa bir süre kala ‘Evet’ çıkması halinde Türkiye’de neler değişeceğini Mukavemet Dergi’ye değerlendiren CHP’li İlhan Cihaner, AKP ve MHP’de kadroların değişeceğini söyledi. Cihaner’e göre ‘MHP ile kurduğu ittifak AKP’nin başını ağrıtacak’.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili İlhan Cihaner referanduma ve olası sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Evet’ çıkması halinde Türkiye’de neler değişeceğini Mukavemet Dergiye’ye anlatan CHP’li vekil, AKP ve MHP’de kadroların değişeceğini söyledi.

“MHP ile kurduğu ittifak AKP’nin başını ağrıtacak” diyen Cihaner, bu ‘ittifak’ için ise ‘tarihte benzeri olmayan bir birliktelik’ yorumunu yaptı.

Cihaner’in değerlendirmesi şöyle:

Referanduma gidilmesiyle birlikte AKP açısından tabir-i caizse macun tüpten çıktı. ‘Evet’ de çıksa ‘Hayır’ da çıksa AKP’nin bildiğimiz anlamda mevcut kadrolarıyla bu yola devam etmesi olası görünmüyor. 16 Nisan’ın sonucu ‘Evet’ de olsa ‘Hayır’ da olsa MHP ile kurduğu ittifak AKP’nin başını ağrıtacak. Çünkü bu bir program üzerinde uzlaşılıp anlaşılıp, cari bir hükümet programı üzerinden bir araya gelme değil. Bu malum anayasa değişikliği için fiili durumun hukuki hale getirilmesi gibi siyasi tarihte benzeri olmayan bir birliktelik.

‘Hayır’ çıkarsa ne olur?

Öte yandan Cihaner, referandumda ‘Hayır’ çıkması halinde Cumhurbaşkanın haklarının sınırlanacağını da belirtti.

Çünkü ‘Hayır’ çıkması durumunda süre gelen mevcut ilişkiler devam edemez. ‘Hayır’ çıktıktan sonra Türkiye’deki bölünmüşlük ve ayrışmışlığın son bulacağına inanıyorum. İnsanlar ‘Hayır’dan sonra sorunların çözümlerine odaklanacaklar. Ama ‘Evet’ çıkarsa AKP mevcut yanlışlarına devam edecek ve bunun Türkiye’ye maliyeti oldukça fazla olacak. ‘Hayır’ın vereceği moral, motivasyon ve başarma azmi Türkiye’yi rahatlatacak.