Ana SayfaGüncelCHP’li Fikri Sağlar: Dengeyi öyle bir kaybettiler ki ‘Hayır’ diyenin üzerine polis gönderiyorlar

CHP’li Fikri Sağlar: Dengeyi öyle bir kaybettiler ki ‘Hayır’ diyenin üzerine polis gönderiyorlar

HABER MERKEZİ – CHP’li Fikri Sağlar ‘Hayır’ kampanyasına yönelik baskılara değinerek, “Dengeyi öyle bir kaybettiler ki ‘Hayır’ diyenin üzerine polis gönderiyorlar” dedi. “AKP’nin yarattığı krizleri artık yönetmediğini” belirten Sağlar, “Görülen o ki AKP bu sefer milleti kandıramayacak. Onlar konuştukça ‘Hayırlar’ artıyor” diye konuştu.

Eski Kültür Bakanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 16 Nisan’da düzenlenecek ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Hayır” tercihinin hayati önemde olduğunu belirten Sağlar, ‘Hayır’ kampanyasına yönelik baskılara dikkat çekerek, “Öyle dengeyi kaybettiler ki; ‘Hayır’ lafını edenin üzerine polislerini gönderiyorlar” dedi.

dihaber’de yer alan habere göre Sağlar’a göre 16 Nisan’da ‘Hayır’ sonucunun çıkması, gerçek demokrasiye dönmenin ilk adımı olacak.

34 il gezdiğini, gittiği her yerde polis ordusuyla karşılaştığını söyleyen Sağlar, “Esnafı, iş adamını, işçiyi hatta işsizi korkutmaya ve baskılamaya çalışıyorlar. Yarın gerçek hukuk devletine dönmek için ve bağımsız yargı için ‘Hayır’ demek yaşamsal önemdedir” dedi.

“‘Hayır’ diyenin üzerine polis gönderiyorlar”

‘Evet’ için “devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini” söyleyen Sağlar şöyle devam etti:

15 Temmuz yapay darbesi bahane edilerek ve herkesi FETÖ’cü olarak damgalayarak otoriter tek adam yönetimini kurmak istiyorlar. Devletin kurumlarını kullanıp yandaşlarına çıkar dağıtırken, karşıtlarına baskı uygulamaktan geri durmadı. Muhalefeti susturmaya çalıştı. Aydınları, sanatçıları, düşünen insanları sevmedi. Onları tutukladı, hapse attı. Öyle dengeyi kaybettiler ki; ‘Hayır’ lafını edenin üzerine polislerini gönderiyorlar.

“‘Hayır’ arttıkça çıldırıyorlar”

“AKP’in yarattı krizleri artık yönetemediğini” belirten Sağlar, şunları söyledi:

Halkı yine kaos ile korkutuyorlar. Artık yarattıkları krizleri yönetemiyorlar. Görülen o ki AKP bu sefer milleti kandıramayacak. Onlar konuştukça ‘Hayırlar’ artıyor. Hayırlar arttıkça onlar çıldırıyor. Kısacası AKP için takke düştü kel göründü.