Ana SayfaGüncelCHP’li vekil Bozkurt’a soruşturma açıldı

CHP’li vekil Bozkurt’a soruşturma açıldı

HABER MERKEZİ – CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında, “Halk Arenası” programında sarf ettiği sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığı tahrik” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında “halkı kin ve düşmanlığı tahrik” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Soruşturmaya gerekçe olarak CHP’li vekil Bozkurt’un geçtiğimiz günlerde Halk TV’de yayınlanan “Halk Arenası” programında sarf ettiği sözler gösterildi.

Bozkurt, programda yaptığı konuşmasında “Hayır” çağrısı yapmış ve AKP’ye yönelik sert eleştirileri olmuştu.

CHP’li Bozkurt, şunları söylemişti:

Süleyman Şah Türbesine sahip çıkamayan adamlarsınız. Siz kimsiniz be! Siz bu ülkeyi nasıl yönetirsiniz. Sizi hangi öğretmenler, hangi okullar yetiştirdi. Bu ülkenin insanları para yokken pul yokken, her evdeki iki kazanı alarak Ulusal Kurtuluş savaşı yaptınız. Utanmadan başkanlık istiyorsunuz, hadi lan oradan… Diyelim ki ‘evet’ çıktı, kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun’dan başlarız, Amasya’ya gideriz, Sivas’a gideriz, Ankara’ya geliriz. Buradan İnönü’ye Sakarya’ya Dumlupınar’a… Ulan sizi İzmir’e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir’den denize dökeriz.