Ana SayfaGüncelCinsel saldırıyı meşrulaştıran İBB çalışanı hakkında suç duyurusu

Cinsel saldırıyı meşrulaştıran İBB çalışanı hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Referandumu savaşa benzeten ve ‘Hayır’ diyen kadınları ‘cariye’ olarak niteleyip cinsel saldırıya maruz bırakılması gerektiğini söyleyen İBB çalışanı Ömer Akbayrak hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haller Müdürlüğü’nde çalışan Ömer Akbayrak facebook’ta referandumu savaşa benzeterek, ‘Hayır’ diyen kadınların ‘cariye’ olarak görülmesi ve cinsel saldırıya maruz bırakılması gerektiğini yazmış ve gelen tepkiler üzerine görevden alınmıştı.

  "'Hayır' diyen kadınlar 'Evet'çilerin ganimetidir" diyen İBB çalışanı açığa alındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi avukat Sinan Bayat, cinsel istismarı meşrulaştıran sözleri nedeniyle Ömer Akbayrak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran avukat Bayat, Ömer Akbayrak hakkında “Sosyal medya yoluyla siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve hakaret suçları” nedeni ile ceza davası açılmasını talep etti.

Bayat suç duyurusunda, Akbayrak tarafından yapılan paylaşımın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Ayrıca İstanbul Barosu adına Avukat Atilla Özen de bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne, Akbayrak hakkında şikayet dilekçesi verdi.

Previous post
Bir kısa film: 'Hayır'
Next post
Erdoğan: Üniter yapının en büyük savunucusuyum