Ana SayfaGüncelCizre Belediye Eşbaşkanı Kunur tahliye edildi

Cizre Belediye Eşbaşkanı Kunur tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Görevden alınan Cizre Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur tutuklu olarak yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) yönelik operasyonlar sırasında görevden alınan Şırnak’ın Cizre ilçesinin Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur hakkında açılan davanın ilk duruşması Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

14 Kasım’da gözaltına alınıp “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Kunur duruşmaya tutuklu bulunduğu Rize Kalkandere Cezaevi’nden SEGBİS yolu ile katıldı.

“İddianame gerçek dışı”

Kürtçe tercüman talep ederek savunmasını Kürtçe yapan Kunur, hakkında hazırlanan iddianamenin gerçek dışı olduğunu belirtti.

Sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra kendisinin belediyede olduğunu ifade eden Kunur, yasak esnasında bazı belediye kurumlarının örgüt tarafından kullanılmasından haberlerinin olmadığını ve kurumların olduğu bölgeye kimsenin giremediğini ifade etti.

İtalyan belediyenin gönderdiği mektup ‘suç delili’ sayıldı

İtalya’daki bir belediyenin yasak sonrası kendilerine yardım için mektup gönderdiğini belirten Kunur, bunun da suç olarak değerlendirildiğini hatırlattı. Kendisinin bu mektuba cevap niteliğinde bir yazı kaleme aldığını belirten Kunur, kentte yaşanılanları aktardığını ve bunun suç olmayacağını dile getirdi.

Tanıklar: İşkence ile ifade verdik

Kunur’dan sonra tanık ifadelerine geçildi. Kunur hakkında ifade verdiği iddia edilen 4 kişi mahkeme huzurunda işkence ile ifade verdiklerini dile getirdi. İddiaları kabul etmeyen tanıklar, kendilerine zorla ifade imzalatıldığını belirtti.

Daha sonra söz alan Kunur’un avukatları hazırlanan iddianamenin gerçek dışı olduğunu ifade ederek somut herhangi bir delilin olmadığını kaydetti. Daha önce aynı iddialar üzerinde bir dosya açıldığını hatırlatan avukatlar bu dosyadan dolayı Kunur’un zaten yargılandığını kaydetti.
Aynı iddialar üzerine iki dosyanın açılmayacağını vurgulayan avukatlar tahliye talebinde bulundu.

Avukatlar sonrası söz alan savcı sanığın tutukluluğunun devam etmesini talep ederek delillerin tamamlanmasını istedi.

Savcı sonrası mahkemeye heyeti Kunur’un tahliye edilmesi yönünde karar verdi.


Kaynak: dihaber