Ana SayfaGüncelÇocuklarını cinsel istismara maruz bıraktı, 8 ay sonra tahliye oldu

Çocuklarını cinsel istismara maruz bıraktı, 8 ay sonra tahliye oldu

HABER MERKEZİ – İzmir’de 1 ve 3 yaşındaki kızlarına cinsel istismarda bulunduğu için 30 yıl hapis cezasına çarptırılan A.O.V., sekiz ay sonra Yargıtay tarafından serbest bırakıldı.

İzmir’de A.O.V. isimli bir erkek 1 ve 3 yaşındaki öz kız çocuklarını cinsel istismara maruz bıraktı.

Gözaltına alınıp tutuklanan A.O.V, 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra Yargıtay tarafından tahliye edildi.

Gazete Şujin’de yer alan habere göre çocukların annesi A.A., boşandığı ve hapiste zannettiği eski eşi A.O.V’yi daha önce uzaklaştırma kararını ihlal ettiği için görülen duruşmada gördü.

Tahliye kararının kendisine tebliğ dahi edilmediğini vurgulayan A.A. şunları söyledi:

Bu kararın değişmesini istiyorum, cezasını çeksin, yaptıkları yanına kalmasın. Dışarıda olduğu için çok huzursuzum, ben kendi çocuklarımı bir şekilde kurtardığımı düşünüyorum ama dışarıda başka çocuklar da var.

İzmir Barosu’nda görev yapan ve Çocuk Hakları Merkezi’nin gönüllü avukatlarından Nilay Öztürk Sakaoğlu da “Yargıtay kararını hatalı buluyorum, yanlış değerlendirmişler. Yerel mahkemenin direneceğini düşünüyorum çünkü oy birliğiyle verilmiş bir karardı” dedi.

Tahliye kararının A.A.’ya tebliğ edilmemesine değinen Nilay, “Yargıtay ‘derhal tahliyeye’ karar verdiği için, müvekkil açısından tahliyeyi öğrenme şekli çok şaşırtıcı ve üzücü olmuş” diye konuştu.




Önceki Haber
İran'da 'Kürk Mantolu Madonna'ya 'öptü' sansürü
Sonraki Haber
Atilla Taş'ı tahliye eden hakimler açığa alındı