Ana SayfaGüncelCumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandı

HABER MERKEZİ – Referandum için oyunu İstanbul’da kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, oylamaya ilişkin “Ciddi bir katılım olacak sandığa, öyle gözüküyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumunda oyunu İstanbul Üsküdar’da kullandı.

Oyunu eşi Emine Erdoğan ile birlikte kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra bir açıklamada “Ciddi bir katılım olacak sandığa, öyle gözüküyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Öncelikle bugünkü halk oylaması, bu referandum sıradan bir oylama değil. Yani, cumhuriyet tarihimizde birçok parlamenter sisteme yönelik oylamalarımız olmuştur. Bazı halk oylamaları da yaptık. Ama bu halk oylaması artık Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni yönetim sisteminin, bir değişim dönüşüm tercihidir. İnanıyorum ki halkımız süratle, çok daha hızlı bir kalkınmanın, adeta sıçramanın yolunu açmaya karar verecektir. Çünkü biz, Gazi Mustafa Kemal’in muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefini yakalamak için, alışılmışın dışında bir tercih yapmamız lazım. 2002’den bu yana çok büyüdük, ama yeterli değil. İnanıyorum milletimiz, bu tercihini yurt içi ve yurt dışında yapmak suretiyle, sayım yapılınca inşallah beklenen bu tercihi yapma suretiyle geleceğe yürüyecektir. Demokrasimizin sağ duyusuna, şu ana kadar yapılan kampanyayı bir kenara koyup, bu sağ duyuyla yürüyeceğine inanıyorum. Ciddi bir katılım olacak sandığa, öyle gözüküyor.

  HDP Sözcüsü Baydemir oyunu kullandı: Yeni bir kapının açılmasına vesile olsun
  Kılıçdaroğlu oyunu kullandı: Türkiye'nin kaderini oyluyoruz
  Başbakan Yıldırım oyunu kullandı: Çıkacak sonuç ne olursa başımızın tacıdır
  REFERANDUM | Türkiye genelinde sandıklar kapandı



Önceki Haber
HDP Sözcüsü Baydemir oyunu kullandı: Yeni bir kapının açılmasına vesile olsun
Sonraki Haber
Ankara'da 6 noktada kriz masası oluşturuldu