Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın referandum mesajı: ‘Tek adam’da değil, tek yürekte buluşalım

Demirtaş’ın referandum mesajı: ‘Tek adam’da değil, tek yürekte buluşalım

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, bu Pazar günü yapılacak referandum öncesi gönderdiği mesajında, “’Tek adam’da değil, tek yürekte buluşalım” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, 16 Nisan’da yapılacak olan ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumuna ilişkin mesajı yayımlandı.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın 12 Nisan tarihli mesajı şöyle:

Sandığa gitsem bile sonuç nasıl olsa değişmeyecek diye düşünmeyin. Belki de toplumun ve ülkenin kaderini belirleyecek olan sizin oyunuzdur. Mutlaka sandığa gidin ve açık sayım ilkesi gereğince oy sayımını izleyin, oylarınıza sahip çıkın.

Pazar günü akşam saatlerinde sonuç ne çıkarsa çıksın demokrasi, özgürlük ve eşitlikten yana olanlar mevzilerini güçlendirmiş olacaktır. Elbette ‘HAYIR’ çıkması iç barış, istikrar ve kardeşliğin güçlenmesine en fazla katkı sunacak seçenektir. ‘Evet’ diyen de ‘HAYIR’ diyen de onurlu, değerli, saygın yurttaşlarımız, kardeşlerimizdir.

Bu kampanya adil ve eşit bir yarış şeklinde geçmedi tabii ki. Bizim tutuklanmamızın tek nedeni, meydanlardan ve medyadan halka seslenmemizi engellemekti. Devletin bütün olanakları ve halka ait paralar ‘evet’ kampanyasına harcandı. OHAL koşulları ‘evet’ kampanyasına hizmet etti. Bütün bunlara rağmen, toplum evetçiler-hayırcılar olarak kabul kamplaşmamalıdır.

Referandum akşamı, ‘tek adam’da değil tek yürekte buluşuruz inşallah. Referandum sonuçları hayırlı olur umarım. Selam ve sevgilerimle.

Previous post
Yabancı STK'ler hedefte: Bakanlık 'milli birliğe zarar veriyor' iddiasıyla 4 vakfa kilit vurdu
Next post
Açlık