Ana SayfaGüncelDenizyıldızı

Denizyıldızı


AYTÜL HASALTUN


Günaydın herkese.

Bugün pek çok kişinin kabusu olan bir konudan bahsetmek istiyorum. Sindirim sistemi ve devamında bOşaltım sistemi sorunlarından ve bunların çözümüne yardımcı olacak basit eylemselliklerden.

Öncelikle bedenini takip eden biriyseniz eğer sizde gaz, şişkinlik, hazımsızlık gibi sorunlara yol alan yiyecekleri bilirsiniz. Bu yiyeceklere karşı töleransınızın olmayabileceğini söylemek için oldukça pahalı olan testlere ihtiyacınız yok. Yemeyin olsun bitsin. Ayrıca bu gibi testlerin dönemsel olduğunu da bilmelisiniz. Çocuklar için sütün ne kadar değerli olduğunu biliyoruz ama yetişkin biriyseniz pek çok kişi için sorun yaratan sütü içmenize de gerek yok. Laktozsuz süt ya da badem sütü daha iyi bir seçenek olabilir. Artık yararından çok zararı bilinen beyaz un, şeker, aşırı tuz tüketimi ve çok fazla tahıl tüketimi de sağlığımızı olumsuz etkiliyor. İnternet kullanan biri olarak yemek alışkanlıklarınızı güncelleyebilir ve daha çok meyve ve sebze tüketerek bu sorunları en aza indirebilirsiniz.

Bunlar dışında elbette hareket etmek, hareket düzeyinde yapabileceğiniz basit eylemlerle yine sorununuzun çözümüne katkı sağlayabileceğinizi unutmayın. Her şeyden önce günde en az yarım saat ile 1 saat arası yürümek tüm vücut dengenizi korumanıza oldukça yardımcı olacaktır. Bunun dışında uzanıp televizyon seyrederken bile yapabileceğiniz bir şey daha var; tüm batın bölgenizi tıpkı bir kedinin yaptığı gibi ellerinizle ufak ufak yoğurabilir ve dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Ve son olarak özellikle büyük tuvaletinizi yaparken ayaklarınızın altına küçük bir tabure ya da çocuklar için kullandığımız lavabo yükselticisini koymak da oldukça etkili yöntemlerdir.

Ve şimdi hareket önerim:

  • Yerde deniz yıldızı şeklinde uzanarak ve biraz dinlenerek başlayın. Algılarınızı dışa kapatıp, kendinize yoğunlaştırın. Nerede bir sorun hissediyorsunuz, nefesiniz bedeninizde her yere rahatça ulaşıyor mu? Nefesinizi tutuyor musunuz ve almayı unuttuğunuz oluyor mu gibi soruları takip edin.
  • Sonrasında başınızı yerden kaldırmadan iki dizinizi birden kendinize doğru çekip ve ellerinizle dizlerinizi tutun. Bu hareketi 3’er kez iki set halinde yapabilirizsiniz. Yaşınıza ve kilonuza göre hareketi daha az ya da daha çok yapabilirsiniz.
  • Dizlerinizi ve dirseklerinizi iki yanınızda yakınlaştırıp tıpkı bir bebeğin yaptığı gibi sırayla iki yanınıza dönebilirsiniz.
  • Ve en son yine dizleriniz ve dirsekleriniz yerde birbirine yakın cenin pozisyonunda kapanıp/küçülüp birkaç kez yuvarlanabilirsiniz.

Herkese iyi haftasonları…




Önceki Haber
NASA: Satürn'ün uydusunda yaşamı destekleyebilecek deliller bulundu
Sonraki Haber
Referanduma birkaç gün kala: Bahçeli eleştirdi, kamuoyu 'Hayır'a yordu, Erdoğan 'toparladı'