Ana SayfaÇalışma YaşamıDev-Yapı-İş Sendikası Genel Kurulu: İşçiler yeni yönetimi belirledi

Dev-Yapı-İş Sendikası Genel Kurulu: İşçiler yeni yönetimi belirledi

HABER MERKEZİ – DİSK Devrimci Yapı İşçileri Sendikası 10. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Sendikanın gündeminde iş cinayetleri ve mücadele perspektifleri vardı.

DİSK Devrimci Yapı İşçileri Sendikası 2 Nisan’da 10. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Kongreye; DİSK Gıda İş Genel Sekreteri Levent Gökçek, Limter İş Genel Başkanı ve DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, Genç-Sen’den Murat Bircan Yaratan ve Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü katıldı.

Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Emek Meclisi İstanbul İl Yürütmesi’nden Arzu Acar ve Faruk Işık da, HDK eş sözcüleri Gülistan Koçyiğit ve Prof. Dr. Onur Hamzaoğlunun dayanışma mesajlarını iletti.

İş cinayetleri ve mücadele perspektifi gündemdeydi

Şantiye işçilerinin yer aldığı son Genel Kurul, sıvacılardan demircilere, duvarcılardan fayansçılara, tesisatçılardan elektrikçilere kadar bir çok alanda çalışan işçilerin katılımıyla gerçekleşti.

Şantiyelerde yaşanan iş cinayetleri ve iş kazalarının yoğun olarak gündemleştiği kongrede, işçilerin karşılaştığı sorunlara karşı çözüm önerileri ve mücadele perspektifleri tartışıldı.

Genel Kurul, şantiyelerde yaşanan direnişe öncülük eden Direnişçi İnşat İşçileri’nin tek liste halinde gittiği seçim ile son buldu.

Genel Başkanlığa Özgür Karabulut seçilirken, Genel Sekreter ise Ufuk Çeri oldu.