Ana SayfaGüncelErdoğan, ABD’nin Suriye’yi vurmasını ‘olumlu’ buldu ama ‘yeterli’ görmedi

Erdoğan, ABD’nin Suriye’yi vurmasını ‘olumlu’ buldu ama ‘yeterli’ görmedi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’teki kimyasal saldırı iddialarının ardından ABD’nin Suriye’de Şayrat Hava Üssü’ne füze saldırısı düzenlemesine ilişkin “Esad rejiminin kimyasal savaş suçlarına karşı atılmış bu operasyonu olumlu bulduğumuzu söylüyorum. Ama yeterli görmüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay’da katıldığı “toplu açılış” töreninde gündemdeki konululara dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan İdlib’teki kimyasal saldırı iddialarının ardından ABD’nin Suriye’de Şayrat Hava Üssü’ne füze saldırısı düzenlemesine ilişkin “Esad rejiminin kimyasal savaş suçlarına karşı atılmış bu operasyonu olumlu bulduğumuzu söylüyorum. Ama yeterli görmüyorum” dedi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Darbenin üstünü kapatmaya çalışıyorlar” sözüne tepki göstererek, “O darbe girişiminin bütün faillerini toparlayıp cezaevlerine tıkayan kim? Biziz. Güvenlik güçlerimiz bu operasyonları yapıyoruz, yargı süreci de devam ediyor. Sen yargılamayı da bizden mi bekliyorsun” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

İdlib’de yaşananlar ortada. Suriye rejiminin orada yaptığını vahşi katliamı gördünüz değil mi? Allah onların ailelerine sabırlar versin. Bugün imkan bulursam kimyasal silah saldırısında yaralananları hastanede ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimi sunacağım. Çocukların hunharca katledildiği bir dünyada, kimsenin kendini huzur ve güvende hissetmeye hakkı yoktur. Bu yaşananların ardından herkesin bulunduğu yeri, pozisyonu gözden geçirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Hiç kimse işledikleri insanlık suçlarını, çocuk katliamlarını, DEAŞ’la mücadele kılıfı altında gizlemeye kalkmamalıdır. Suriye’de yaşananlar DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır, trajiktir.

Yeterli görmüyorum

Son zamanda ABD’nin olumlu açıklamaları girişimleri olmuştu. Biz de Suriye halkının can güvenliğini hedefleyen her türlü çabaya destek vereceğimizi ifade etmiştik. Bu gece ABD’ye ait savaş gemilerinden İdlib’e yönelik saldırıların gerçekleştirildiği hava üssüne yönelik bir operasyon düzenlendi. Suriye’nin hava üssü vuruldu. Esed rejiminin kimyasal ve konvansiyonel silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı atılmış somut bir adım olarak bunu olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben bunu da yeterli görmüyorum. Bundan sonraki süreçte ne olacağını hep birlikte takip etmeliyiz. Artık başka hiçbir hesap gütmeksizin sadece ve sadece mazlum Suriye halkını korumaya yönelik olarak her alanda ciddi ve netice almaya yönelik adımlar atılmasının zamanı gelmiştir. Bize göre son gelişmeler Türkiye’nin Suriye’de terörden arındırılmış güvenli bölgeler oluşturulmasının ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. ABD’nin İdlib saldırısına karşı ortaya koyduğu aktif tutumun bu yönde gelişmelerin adeta bir başlangıç olmasını diliyorum.

Kılıçdaroğlu’na ‘kendinde misin?’ diye sordu

Kılıçdaroğlu geçenlerde diyor ki ‘Cumhurbaşkanı Başbakan vesaire bu darbe girişimi örtbas etmek istiyorlar.’ Kılıçdaroğlu kendinde misin? O gecenin bütün o faillerini toparlayıp cezaevlerine tıkayan kim? Biz. Güvenlik güçlerimiz bu operasyonları yapıyor yargılama devam ediyor. Sen yargılamayı da bizden mi bekliyorsun? Biraz insaf olur insanda biraz görür insan. İnşallah 9 gün sonra bu ülke yeni bir sistemi seçmenin bayramını yapacaktır. Bu sistem demokrasinin güçlendirildiği bir sistemdir.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Osmaniye'de fabrikada flor gazı sızıntısı: 3 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
İsveç'te kamyonlu saldırı