Ana SayfaGüncelErdoğan AGİT heyetini ‘terörist’ ilan etti

Erdoğan AGİT heyetini ‘terörist’ ilan etti

HABER MERKEZİ – Daha önce AGİT’in referanduma ilişkin raporuna ‘itibar etmeyeceğini’ söyleyen ve “Haddinizi bilin” diyen Cumhurbaşkanı  Erdoğan, bu kez de AGİT’in referandumu takip etmek üzere tarafsız gözlemciler yerine Türkiye’ye ‘terör örgütü temsilcilerini’ görevlendirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Merkezli El-Cezire Televizyonu’na verdiği mülakatta referanduma ilişkin eleştirel bir ön rapor hazırlayan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyetini ‘terörist’ ilan etti.

Erdoğan, AGİT’in referandumu takip etmek üzere tarafsız gözlemciler yerine, ‘terör örgütü temsilcileri’ görevlendirdiğini ifade etti.

Erdoğan, elinde tuttuğu fotoğrafları göstererek AGİT üyelerinin ‘PKK bayrağı’ taşıdığını savundu ve “Bunlar AGİT’in halk oylamasını araştırmak üzere görevlendirdiği terör örgütü temsilcileri” dedi.

Erdoğan ayrıca Avrupa’nın ‘Evet’ten rahatsız olduğunu, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kendisini tebrik için henüz aramadığını bunun da ‘suçluluk psikolojisinden’ kaynaklandığını kaydetti.

AGİT’in raporu ve eleştirileri

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gözlemcilerinden oluşan bir heyet seçim ihlallerine dönük hazırladığı ön raporu geçtiğimiz günlerde Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunmuştu.

AGİT gözlemcilerinin, anayasa değişikliğine ilişkin referandum sonucunu değerlendirmesinde “Türkiye referandumu, eşit olmayan şartlar altında yürütüldü” ifadeleri yer almış, YSK’nin mühürsüz oyların da geçerli olacağına dair aldığı son dakika kararı için “kanunla çelişiyor” görüşü dile getirilmişti.

“Oy sayım prosedüründe son değişiklikler önemli bir güvenceyi ortadan kaldırdı” vurgusu yapılan açıklamada, “Referandumda iki taraf eşit şartlara sahip değildi, ‘Evet’ kampanyası medyayı domine etti” ifadeleri kullanılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AGİT’in referanduma dair hazırladığı ön rapora tepki göstererek “AGİT diye bir örgüt var Avrupa’da. Kendilerine göre bir rapor hazırlıyorlar. Seçimler şöyle olmuş, böyle olmuş. Önce haddinizi bilin. Sizin hazırlayacağınız o siyasi içerikli raporları biz ne görürüz, ne duyarız, ne biliriz. Biz yolumuza devam ederiz. Onu siz külahımıza anlatın” demişti.