Ana SayfaGüncelErdoğan: YSK’nin kararı kesin, bu iş bitti; AYM ve AİHM’in de yetkisi yok

Erdoğan: YSK’nin kararı kesin, bu iş bitti; AYM ve AİHM’in de yetkisi yok

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin referandumun iptaline yönelik başvurusu için, “YSK’nin kararı kesin, bu iş bitti” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) referandumun iptal edilmesi başvurularını reddetmesini ilk kez değerlendirdi.

YSK’nin kararının kesin olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu iş bitti” dedi.

Cumhurbaşkanı, CHP’nin Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurma seçenekleri için de “konunun AYM ve AİHM’in yetki alanına girmediğini” savundu.

AYM ya da AİHM’e gidilebilir mi?

AİHM eski yargıcı Rıza Türmen, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Anayasa hukuku profesörü İbrahim Kaboğlu referandumun AYM’ye de AİHM’e de gidebileceğini söylüyor.

Örneğin Prof. Kaboğlu, “AYM’ye ve AİHM’e başvuru hakkı bir bireysel haktır. Kimin başvuracağı, başvuru yollarının nasıl kullanılacağı Adalet Bakanı’nın yetkisinde değil” diyor.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ise “YSK’nin manipülasyon iddialarına rağmen referandumu iptal etmeme kararına karşı AİHM’e başvurulması düşünülebilir” ifadesini kullanıyor.

Rıza Türmen de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni ihlal eden maddelere dikkat çekerken, ‘kabul edilebilirlik aşamasındaki sorunlar aşılabilirse, davanın kazanılması yüksek bir olasılık’ diyor.

  Bozdağ 'Gidilemez' demişti, Prof. Kaboğlu yorumladı: AYM'ye de AİHM'e de gidilebilir



Önceki Haber
Bozdağ 'Gidilemez' demişti, Prof. Kaboğlu yorumladı: AYM'ye de AİHM'e de gidilebilir
Sonraki Haber
Özgürlükçü Demokrasi ve Sendika.Org’a erişim engeli