Ana SayfaGüncelErdoğan’dan 24 Nisan mesajı

Erdoğan’dan 24 Nisan mesajı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Nisan mesajını, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan’a yolladı. Erdoğan bu yılki mesajında “Birinci Dünya Savaşı’nın zor şartlarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini bu yıl da saygıyla anıyor, torunlarına taziyelerimi sunuyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni Soykırımı’nın 102. yılında bir mesaj paylaştı.

Erdoğan’ın 24 Nisan mesajının Patrik Vekili Aram Ateşyan tarafından okunduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamayı yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın Ermeni Patrikhanesine yolladığı bir mesaj oldu” dedi ve “Sayın Patrik vekili Aram Ateşyan tarafından da bu mesaj kilisede yapılan ayinde bulunan Ermeni vatandaşlarımızla da paylaşıldı” bilgisini paylaştı.

Patrik Vekili Aram Ateşyan tarafından okunan Erdoğan’ın mesajı şöyle:

Birinci Dünya Savaşı’nın zor şartlarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini bu yıl da saygıyla anıyor, torunlarına taziyelerimi sunuyorum.

Bölgenin iki kadim toplumu olarak Türkler ve Ermeniler bin yıldır omuz omuza yaşadıkları bu coğrafyada, ortak bir tarihi ve kültürü paylaşmıştır.

Ermeni toplumu, gerek Osmanlı İmparatorluğu gerek Cumhuriyetimizin yüzyıla yaklaşan geçmişinde çok kıymetli evlatlar yetiştirerek ülkemizin gelişimine büyük katkılarda bulunmuştur.

Dün olduğu gibi bugün de Ermeniler, ülkemizin eşit ve hür vatandaşları olarak, sosyal, siyasi ve ticari hayatımızın her alanında önemli roller üstlenmektedir.

Yüzyıllarca sevinç ve tasada ortak iki halkın, geçmişin yaralarını sarması ve insani bağlarını daha da kuvvetlendirmesi hepimizin ortak amacıdır.

Bu doğrultuda son 14 yılda birçok adım attık, tarihi nitelikte reformları hayata geçirdik.

Osmanlı Ermenilerinin hatırasına ve Ermeni kültürel mirasına sahip çıkmaya yönelik çalışmalarımızı, önümüzdeki süreçte artarak sürdüreceğiz.

Bu vesileyle şu hususun altını özellikle çizmek isterim: Ülkemizdeki Ermeni cemaatinin huzuru, güvenliği ve mutluluğu bizim için özel öneme sahiptir.

Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini ikinci sınıf hissetmesine tahammülümüz yoktur.

Türkiye Ermenileri Patriği seçiminin kısa zamanda neticelenmesini temenni ediyor, çalışmalarınızda sizlere muvaffakiyetler diliyorum.

Bu düşüncelerle, yirminci yüzyılın başında yaşamını yitiren Osmanlı Ermenilerinin hatıralarını bir kez daha yâd ediyorum.

2014’te ‘tehcir’ demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014 yılında, Başbakan olduğu dönemde, ilk defa taziye mesajı yayınlamıştı.

Mesajda “tehcir” vurgusu yapılan Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

Her din ve milletten milyonlarca insanın hayatını kaybettiği Birinci Dünya Savaşı esnasında, tehcir gibi gayr-ı insani sonuçlar doğuran hadiselerin yaşanmış olması, Türkler ile Ermeniler arasında duygudaşlık kurulmasına ve karşılıklı insani tutum ve davranışlar sergilenmesine engel olmamalıdır.

Erdoğan 2015 ve 2016 yılı ile bu yılki mesajında ise “tehcir” vurgusu yapmadı.

Previous post
Cinsel saldırıda bulunan erkeğe beraat, maruz bırakılan kadına dava
Next post
Fransa Seçimi: Adaylar Macron ve Le Pen kimdir?