Ana SayfaGüncelErdoğan’dan AKPM’nin kararına tepki: En hafif tabirle ayıp

Erdoğan’dan AKPM’nin kararına tepki: En hafif tabirle ayıp

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKPM’nin Türkiye’ye ilişkin aldığı ‘siyasi denetim’ kararını “En hafif tabirle ayıptır” diye değerlendirdi. Erdoğan, “Türkiye bildiği yolda ilerleyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) Türkiye’ye ilişkin aldığı ‘siyasi denetim’ kararını değerlendirdi.

Türkiye, söz konusu olduğunda riyakarlıkta sınır tanımayanlardan zaten adalet beklemiyoruz. Ama hiç değilse kendi koydukları kurallara birazcık saygı göstermelerini ümit etmenin hakkımız olduğunu düşünüyorum. Fransa, olağanüstü hal şartlarında seçime gidince ses çıkarmayanların, üstelik de bir darbe girişiminin ardından Türkiye aynı yöntemi uyguladı diye bizi yeniden denetim sürecine almaları, en hafif ifadesiyle ayıptır. Tarih en büyük hakemdir. Bugünler gelip geçecek ama herkesin doğruları ve yanlışları bir ibret vesikası olarak ortada kalacaktır. Biz Türkiye olarak doğru bildiğimiz yolda kararlılıkla ilerlemeyi sürdüreceğiz.

“Anayasa değişikliği en büyük reformlardan biri”

Yönetim sistemimizi değiştirmeyi başarmış olmamız, hem de yüzde 51,5 gibi bir oy alarak değişmesi, katılımın ise yüzde 85’in üzerinde olması, bugün, ‘benim’ diyen ileri demokrasilerde görülmüş bir şey değildir. Bugün Batı’da 35, yüzde 40, 45, 50 katılımlarla biliyorsunuz seçimler yapılıyor ama bizde katılım Türkiye’nin dört bir yanında yüzde 85’i aştı. Tarihimizdeki sivil siyaset eliyle gerçekleştirdiğimiz en büyük reformlardan biridir bu. Artık darbelerin, müdahalelerin gölgesi olmadan kendi yolumuzu kendimizin belirlediği yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum.

“Demokrasimizin sorgulanmasına izin vermeyiz”

Avrupa Devletleri’nin Türkiye’ye hukuk ve insan hakları alanında yaptığı eleştirilere de değinen Erdoğan şunları söyledi:

Türkiye, demokrasi ve hukuk devleti konusundaki kararlılığını 15 Temmuz’da hiçbir şüpheye yer kalmayacak şekilde ibra etmiş bir ülkedir. Bunun için Avrupa Birliği başta olmak üzere, kimi kurum ve devletlerin 16 Nisan halk oylaması sonuçları üzerinden, ülkemizin demokrasisini sorgulamasına izin veremeyiz. Türk milleti kendi iradesiyle bir tercih yapmıştır. Herkes bu tercihe saygı göstermek mecburiyetindedir. Hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden, ülkemizin ve milletimizin bekası için yaptığımız fedakarlıkları anlamak istemeyenlere elbette söyleyecek sözümüz vardır. Sırası geldiğinde milletimiz bu konuda da son sözü söyleyen ülke olacaktır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP: YSK'nin kesin sonuçları meşru değildir
Sonraki Haber
ABD'den Türkiye'ye bir tepki daha: Askerlerimizin hayatı riske atıldı