Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Avrupa’ya: Çıldırıyorlar çünkü Türkiye büyüyor

Erdoğan’dan Avrupa’ya: Çıldırıyorlar çünkü Türkiye büyüyor

HABER MERKEZİ – Avrupa’ya yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa’da olanları gördünüz. Niye çıldırdılar? Çünkü Türkiye büyüyor” dedi ve Avrupa Birliği meselesinin 16 Nisan’dan sonra tekrar masaya yatırılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda referandum çalışmaları kapsamında yapılan mitinge katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan’ın gündeminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt vardı.

Erdoğan CHP’li Bozkurt’u işaret ederek “CHP’nin Konya milletvekili çıkmış ‘Evet’ verenleri İzmir’den denize dökeceklerini söylüyor. Bak burada evetçiler, haydi gel kimi denize döküyorsun görelim” dedi.

Birçok kez referandumda ‘Hayır’ diyecekleri farklı sözlerle itham eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “‘Evet’ veren de ‘Hayır’ veren de bizim için saygındır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu ise şu sözlerle eleştirdi:

Bak Kılıçdaroğlu, sen başında olduğun partinin bile geçmişinden bihabersin. Diyorsun ki, Atatürk’ün kurucusu olduğu partinin başkanıyım. Fakat soruyorum Gazi Mustafa Kemal CHP’nin başındayken aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı değil miydi? İnönü de CHP’nin başındayken Cumhurbaşkanı değil miydi? Tarih bilgisinden bu kadar yoksunsun.

‘Çıldırıyorlar çünkü Türkiye büyüyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde Avrupa da vardı. Erdoğan, şöyle konuştu:

Avrupa’da olanları gördünüz. Niye çıldırdılar? Çünkü Türkiye büyüyor. Kredi derecelendirme kuruluşları sipariş üzere açıklamalar yapıyor. Bunlar siyasidir. Şimdi de manevra yapıyorlar.

95 yıl önce buradan denize döktükleriniz var ya, onların hamileri ağababaları ‘Hayır’ diyor. ‘Evet’ diyen herkesin üzerine Hollanda’da polislerini, atlarını, itlerini sürüyorlar. Bir tane CHP’li milletvekili de bir kardeşime Trabzon’da kendisini uyardı diye çekil oradan it diyor. Al birini vur öbürüne. Bir vatandaşa nasıl it dersin? Bunlarda edep yok.

Bunlar 100 yıl önce bize hasta adam diyorlardı. Asıl hasta olan Avrupa. Avrupa çöktükçe çöküyor. AB meselesi 16 Nisan’dan sonra tekrar masaya yatacak. Ben oy oranında Avrupa’da ciddi bir patlama bekliyorum. Oradaki halkımıza çok zulmettiler. Bu hesabın bedelini de onlara 16 Nisan’dan sonra ödeteceğiz.

54 yıl bunlar bizi AB’ye almadılar. Şimdi o zaman yeni bir dönem başlayacak. 16 Nisan bu kararı gözden geçirmenin günüdür. Sorun bizi Avrupa’nın kendinden görmek istememesidir.