Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Davutoğlu’na: Bazıları “‘Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de kardeşim” diyor; nasıl aynı kefeye konulur?

Erdoğan’dan Davutoğlu’na: Bazıları “‘Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de kardeşim” diyor; nasıl aynı kefeye konulur?

HABER MERKEZİ – Anayasa değişikliği referandumuna 1 gün kala Tuzla’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın izniyle evetler patladığı zaman ne olacağını düşünün” dedi, Konya’daki mitingde açıkça ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ demeyen eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da üstü kapalı bir şekilde eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referanduma artık saatler kala İstanbul Tuzla’da konuştu.

“Sandıklar ‘Evet’le patlarsa ne olacağını düşünün”

16 Nisan’da sandığa gitme çağrısı yapan Erdoğan, oy pusulasını da ‘tarif ederek’ şunları söyledi:

Yarın sandıklar bir de ‘Evet’le patlarsa ne olacağını düşünün. Artık saatleri konuşuyorum. Tüm dostlarımızı, ahbaplarımızı arayacağız. Rehavete yer yok, ihmal yok, sandıklara yükleneceğiz, hafife almayacağız. Çünkü yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. 16 Nisan’da 15 Temmuz’da başladığımız işi bitireceğiz. Yarın çok önemli, mutlaka sandığa, ilgili arkadaşlarımız resmi sonuçlar açıklanıncaya kadar takip edecekler. Unutmayın oy namusumuzdur. İnşallah 16 Nisan ile Ak yürüyüşü devam ettirmiş olacaksınız.

Davutoğlu’na: Bazıları “‘Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de kardeşim” diyor

Erdoğan, dün Konya’daki mitinge katılan ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ çağrısı yapmayan eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da eleştirdi:

Yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. Bazıları şöyle diyor, ‘Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de, kardeşim. ‘Hayır’ diyeni anlayışla karşılarım ama ‘Evet’le ‘Hayır’ı aynı kefeye koyamam, aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey? Anlayışla karşılarız o ayrı mesele. Niye? Demokrasi bu. Ama eğer hepsini aynı yerde tartacak olursak neden bu kadar mücadele veriyoruz ki? Değil mi?

Davutoğlu ne demişti?

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun adı sıkça cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte “gizli ‘Hayır’cı” olarak anılagelmişti.

Gül Kayseri’de konuşmazken, Gül’ün aksine milletvekili olduğu memleketi Konya’da Erdoğan’ın mitingine katılan Davutoğlu’nun sözleri ise gündeme oturmuştu.

Buradaki konuşmasında ‘ortak akıl’ vurgusu yapan Davutoğlu, ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ çağrısı yapmamı ve şöyle konuşmuştu:

Böyle kritik bir evrede bir anayasa değişikliğine gidiyoruz. Anayasa değişikliği milletin onayına sunulacak. Bu millet her zaman doğru karar vermiştir. Söz de karar da sadece milletindir. O karar ne olursa olsun başımızın tacıdır.

Bu milleti bölmek isteyenlere karşı 16 Nisan’da kim ne oy vermiş olursa olsun 17 Nisan sabahı Türkiye’nin her bir köşesinde her komşu birbirine selam versin, tebessüm etsin. ‘Türkiye’nin geleceği parlak olacak’ desin. Ve yine o sabah kalktığımızda kimse kaos ve kriz çığırtkanlığı yapmasın.

Elhamdülillah, devletimizin başında Sayın Cumhurbaşkanımız var, 2019’a kadar da görevinin başında. Birbiriyle kenetlenmiş AK Parti grubumuz var.

17 Nisan sabahı ortak aklı işleterek, kimin heybesinde ne varsa onu ortaya koyarak hep birlikte geleceğimizi inşa etme günüdür. 17 Nisan sabahı bu anlamda büyük davaların günü olmalıdır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüksekova'da referandum: '212 sandık başkanının tamamı AKP'li'
Sonraki Haber
YSK'dan madde madde: Hangi ilde, saat kaçta, nerede, nasıl oy kullanılır?