Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: 16 Nisan’dan sonraya bırakma rezil olursun

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: 16 Nisan’dan sonraya bırakma rezil olursun

HABER MERKEZİ – Darbe girişimi ile ilgili ‘kontrollü darbe’ iddiasını dile getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben diyorum ki ey Kılıçdaroğlu elinde bir belge varsa çık açıkla. 16 Nisan’dan sonraya bırakma rezil olursun” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta toplu açılış törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili “kontrollü darbe” nitelendirmesinde bulunup elinde ‘özel dosyaların’ bulunduğunu açıklayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

15 Temmuz akşamı benim milletim Marmaris’ten çağrıyı yaptığım zaman meydanlara döküldü. Milletim bir şeye inanıyordu, ‘Bu memleket bizim, ezanlar bizim, kaptırmayacağız’ diyorlardı. Marmaris’ten çağrımızı yaptık doğru Yeşilköy’e indik. Üzerimizde helikopterler, F-16’lar uçuyor. Şimdi bir şey çıkardı. Anamuhalefetin başındaki zat bunun bir senaryo olduğundan bahsediyor. Ben diyorum ki ey Kılıçdaroğlu elinde bir belge varsa çık açıkla. 16 Nisan’dan sonraya bırakma rezil olursun. Sayın Başbakan da söylüyor, açıkla da bizi rezil et! Orduda, emniyette ne kadar FETÖ’cü varsa temizliyoruz ve temizlemeye devam edeceğiz. Bu kanser virüsünü devletin tüm bünyesinden temizleyip atacağız.

Ne olmuştu?

15 Temmuz darbe girişimini “kontrollü darbe” olarak nitelendiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, elinde konuyla ilgili “özel dosya” olduğunu söylemişti.

Kılıçdaroğlu, “Daha sonra bu özel dosyaları aktarabileceğim bir toplantı yapabilirim. Bugünün konusu bu değil” diye de eklemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili elinde ‘özel dosya’ olduğuna dair açıklamasına tepki göstermişti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na “Varsa dosya açıkla 16 Nisan’dan sonra sana bir faydası olmaz, şimdi açıkla” diye seslenmişti.