Ana SayfaGüncelErdoğan’dan referandum anketi açıklaması: Rakamlara girmeyelim

Erdoğan’dan referandum anketi açıklaması: Rakamlara girmeyelim

HABER MERKEZİ – Referandum anketlerine ilişkin, “Rakamlara girmeyelim. Genel itibariyle hep tırmanış söz konusu” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe” açıklamasına bir kez daha tepki gösterdi. Erdoğan, “ ‘Cumhurbaşkanı olayı örtmek istiyor’ diyor bir de. Bu terbiyesizliktir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7- Ülke TV ortak yayınında referandum başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili “kontrollü darbe” açıklamasına bir kez daha tepki gösteren Erdoğan, referandum anketlerine ilişkin ise “Rakamlara girmeyelim. Genel itibariyle hep tırmanış söz konusu. Son 10 gün anketin adeta finish. Artık finishe gidiyoruz” açıklamasında bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarında bazı satırbaşları şöyle:

İdlib’te kimyasal saldırı iddiası

Sayın Obama ne yazık ki ne Suriye’de ne Irak’ta üzerine düşen görevi yerine getirmedi. Bunları kendileri ile çok konuştuk. Şu anda Trump, Obama’nın bıraktığı o tabloyu devralmış durumda. Bunu hangi kadro ile nasıl yapacak? Gördüğüm kadarıyla Obama’nın bıraktığı kadro var elinde. Henüz kendi kadrosu duruma hakim değil.

Trump’ın Suriye’ye müdahale açıklaması lafta kalmasın. İcraat olursa Türkiye olarak ne gerekiyorsa yaparız. İcraat lazım. Hakikaten icraat ortaya konulursa, biz de Türkiye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.

Kılıçdaroğlu’na tepki

Benden önce havalimanına iniyorsun, orada on binlerce kişilik kalabalığı görüyorsun. Neden orada kalmıyorsun da, Bakırköy ilçe başkanının evine gidiyorsun. Darbe olursa tankın üzerine ilk ben çıkarım diyordun. Tankın üzerine çıksaydın. Ben oraya geldiğimde uçaklar üzerimizden alçak uçuş yapıyorlardı. Öğleye kadar İstanbul’da kaldım. Operasyonları oradan yürüttük. Siyasetçiye yakışan budur. Sen kalkıp da tepenin arkasına saklandığın zaman millet dağın arkasına saklanır.

Dün akşam cevap veriyor. Benim koruma müdürümü arasalardı ben de gelirdim diyor. Şu hale bak ya. Böyle laubali bir yaklaşım tarzı olabilir mi? O gece tankları gördüğünde kaçmak yerine milletin arasında kalsaydı bu konuda konuşma hakkı olurdu.

Çıkıyor belgelerden bahsediyor. ‘Yanımda değil’ diyor, bir de ‘cevabını onlar versin’ diyor. Elinde dosya varsa, cevabı da vardır. Onu söyle. ‘Kontrollü darbe’ FETÖ’nün ifadesi. Oradan alıntı yapıyorsun. Cevabı da Sayın Yıldırım’dan bekliyor. Cevabı ondan niye bekliyorsun.

Şayet elinde belge var da bunları savcılığa vermekten imtina ediyorsa, bu millete ihanet ediyor.

‘Cumhurbaşkanı olayı örtmek istiyor’ diyor bir de. Bu terbiyesizliktir. Diyorum ki, çok açık net: Elinde belge, bilgi varsa yargı mekanizmasına bunu ver. Orada da kaçamak yapıyor.




Önceki Haber
Trump ‘askeri müdahale’ sinyali verdi, Erdoğan ‘lafta kalmasın’ dedi
Sonraki Haber
AP’den Türkiye’deki tutuklu gazetecilerle dayanışma kampanyası