Ana SayfaGüncel‘Eyalet sistemi’ tartışması: ‘AKP’liler katılacakları televizyon programlarını iptal etti’

‘Eyalet sistemi’ tartışması: ‘AKP’liler katılacakları televizyon programlarını iptal etti’

HABER MERKEZİ – MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin referanduma günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, başdanışmanlarının ‘eyalet sistemi’ ile ilgili ifadelerine karşı sessiz kalmakla eleştirmesinin ardından başlayan tartışma büyüyor. Tartışma üzerien AKP’li isimlerin katılması planlanan tüm televizyon programlarının Başbakan Yıldırım tarafından iptal edildiği iddia edildi.

AKP’li bakan, milletvekili ve Cumhurbaşkanı danışmanlarının anayasa değişikliğini televizyonlarda anlatması için ayarlanan programların bugün öğleden sonra Başbakan Binali Yıldırım tarafından iptal edildiği iddia edildi.

ANKA’dan Besti Karalar’ın haberine göre AKP Genel Merkezi’nden televizyonlar tek tek aranarak, bakan, milletvekili ve danışmanların katılacağı programların iptal edileceği bilgisi verildi.

İptalin gerekçesinin ise MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin referanduma günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, başdanışmanlarının ‘eyalet sistemi’ ile ilgili ifadelerine karşı sessiz kalmakla eleştirmesinin ardından başlayan tartışma olduğu belirtiliyor.

CNN Türk sunucusu Şirin Payzın da AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun bu akşam yapılması planlanan programa katılamayacağını duyurdu.

  Erdoğan'dan sonra Yıldırım'dan da 'ülkücü kardeşlerine' güvence
  Referanduma birkaç gün kala: Bahçeli eleştirdi, kamuoyu 'Hayır'a yordu, Erdoğan 'toparladı'



Önceki Haber
HDP Sözcüsü Baydemir: 16 Nisan’da bu kefeni yırtıp atacağız
Sonraki Haber
Referanduma saatler kala madde madde anayasa teklifi: Neler değişecek?